Σεπ
09

ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ - «Στους δρόμους του Νησιού» με δωρεάν συμμετοχή
Εκτύπωση

Από το Νησί, τη «διαμαντόπετρα» της λίμνης Παμβώτιδας, που αποτελεί το στολίδι των Ιωαννίνων, ξεκινά και φέτος ο 11ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η αυλαία ανοίγει με τον αγώνα ««Στους δρόμους του Νησιού», έναν αγώνα για παιδιά και οικογένειες, με δωρεάν συμμετοχή. Μάλιστα, από τη φετινή χρονιά, στους αγώνες των 3.600 μ. και 1.600 μ. για παιδιά, προστίθεται και το Family Run 1.600 μ., με τη χορηγική υποστήριξη του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος».

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να τρέξουν και να περπατήσουν στα σοκάκια και στις πλατείες του Νησιού την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, απηύθυνε η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια.

«Με μεγάλη χαρά και φέτος θα υποδεχθούμε τα παιδιά σε έναν αγώνα με ελεύθερη συμμετοχή, αλλά και οικογένειες, σε έναν πρωτόγνωρο για την πόλη family run», τόνισε η κα. Δρίμτζια, ευχαριστώντας το Σωματείο Λεμβούχων Νήσου για την προσφορά να μετακινήσει προς και από το Νησί τους αθλητές και τους συνοδούς τους με 1 ευρώ, καθώς και τον Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος», εκφράζοντας τη χαρά της που μια μεγάλη τοπική επιχείρηση στηρίζει αυτόν το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή σε έναν αγώνα, που πλέον έχει γίνει θεσμός, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας, σημειώνοντας και την περιβαλλοντική του διάσταση.

«Η “Πίνδος» έχει δείξει την ευαισθησία της σε περιβαλλοντικά θέματα, έχοντας επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στην προστασία του περιβάλλοντος, και μας δίνεται μία ακόμη ευκαιρία, μέσω της συμμετοχής μας σε έναν αγώνα που γίνεται γύρω από τη λίμνη των Ιωαννίνων», τόνισε, από την πλευρά του, και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, δίνοντας την υπόσχεση πως η «Πίνδος» θα είναι δίπλα στη διοργάνωση και τις επόμενες χρονιές.

Οι αγώνες έχουν κυρίως ψυχαγωγικό χαρακτήρα και δίνουν σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, τρέχοντας σε απόσταση επαφής από τα νερά της λίμνης, δίπλα από ένα παρθένο δασύλλιο και στα γραφικά καλντερίμια και τις πλατείες του Νησιού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με τη διαδρομή των 3,6 χλμ. για όσους είναι γεννημένοι από το 2002 και μετά, θα ακολουθήσει στις 12.30 ο αγώνας των 1,6 χλμ., στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές από το 2003 έως και το 2008, και θα ολοκληρωθεί στις 12.45 με το Family Run, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, που θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Σημείο εκκίνησης είναι το Σαράι (θέση πλατφόρμα) και τερματισμός το μουσείο του Αλή Πασά.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Εγγραφών, στην οδό Αβέρωφ 4, σήμερα Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ εγγραφές και παραλαβή αριθμών θα γίνονται και στο Νησί, στην αφετηρία του αγώνα, την ημέρα των αγώνων, από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί νωρίτερα ο αριθμός. Για λόγους ασφαλείας έχει τεθεί ανώτατο όριο συμμετοχών στα 600 άτομα.

Όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, θα υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεων στα μοναστήρια του Νησιού, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, το οποίο θα λειτουργεί με επιπλέον προσωπικό, και στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου.

Παράταση εγγραφών

Εξάλλου, μέχρι και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεχιστούν οι εγγραφές για τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που έχει προκύψει τόσο για τη διαδρομή των 30 χλμ., όσο και για τους δρόμους των 10 και των 5 χλμ. Οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 2.000, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Η προθεσμία για την υποβολή των ομαδικών εγγραφών έληγε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, μετά από αίτημα πολλών ομάδων για ολιγοήμερη παράταση και προκειμένου να ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον των δρομέων που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, αποφασίστηκε η μετάθεση της ολοκλήρωσης των εγγραφών για τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στους αγώνες, πρέπει να έχει καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν τόσο ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun.gr όσο και στο Κέντρο Εγγραφών στην οδό Αβέρωφ 4 στα Γιάννενα, ωστόσο για όσες εγγραφές γίνουν από εδώ και στο εξής, οι δρομείς ενδεχομένως δε θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους τυπωμένο στον αριθμό συμμετοχής τους.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος