Σεπ
12

MOTOTOUR OF NATIONS - Προβολή της Ηπείρου από μοτοσικλετιστές απ’ όλο τον κόσμο
Εκτύπωση

Συγκεντρώθηκαν στο νέο λιμανάκι στο Πέραμα, απόλαυσαν τα χωριά του Ζαγορίου

και πέρασαν και από την Άρτα

 

Στο νέο λιμανάκι του Περάματος το οποίο μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά έκαναν στάση περισσότεροι από 300 μοτοσικλετιστές οι οποίοι συμμετέχουν στην Mototour of Nations 2017 που για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα και μάλιστα στην Ήπειρο.

Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσικλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ο οποίος στηρίζει την εκδήλωση αυτή υποδέχτηκε τους μοτοσικλετιστές στο λιμανάκι του Περάματος αναδεικνύοντας έτσι το έργο που έγινε για την ανάπλασή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μοτοσικλετιστές και μοτοσικλετίστριες από πολλές χώρες όπως η Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Βρετανία, Μονακό, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία κι άλλες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία αλλά και τις ομορφιές της Ηπείρου καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Περιφέρειάς μας, επισκεπτόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αμέτρητες ομορφιές της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με την εντυπωσιακή παρέλαση όλων των μοτοσικλετών μέσα στα Ιωάννινα, που θα ακολουθηθεί από επίσημο Gala Dinner και απονομές στην πισίνα του «Ήπειρος Παλλάς».

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, βρέθηκαν σήμερα στο Πέραμα όπου υποδέχτηκαν τους μοτοσικλετιστές και μίλησαν για τη σημασία που έχει για την ανάδειξη της περιοχής η φιλοξενία τέτοιων εκδηλώσεων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη γιορτή έρχεται στη χώρα μας και επιλέχτηκε η περιοχή μας να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει ανθρώπους από 20 χώρες οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στις πατρίδες του αποτελώντας για εμάς του καλύτερους πρεσβευτές», τόνισε ο κ. Κολόκας.

«Είναι σημαντικό τόσο για τα Γιάννενα όσο και για την περιοχή του Περάματος που η έλευση 300 και πλέον μοτοσικλετιστών συνοδεύτηκε και με την πρόσφατη ολοκλήρωση και παραλαβή εκ μέρους του Δήμου της ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Περάματος. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και ήδη τα πρώτα δείγματα για τις ευκαιρίες που προσφέρει για την πόλη και το ίδιο το Πέραμα είναι θετικά», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Γκόγκος.

Πλήρως ικανοποιημένος τόσο από τη φιλοξενία όσο και από το φυσικό πλούτο της περιοχής δήλωσε και ο διοργανωτής του Mototour of Nations 2017, Παναγιώτης Καλαϊτζής, μεταφέροντας και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων για τις όμορφες διαδρομές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

«Όταν αρχικά ανακοινώσαμε ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει στην Ελλάδα πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν καθώς έχουν συνδυάσει τη χώρα μας μόνο με νησιά, παραλίες κα θάλασσα. Μόλις όμως είδαν τα τοπία που έχει να προσφέρει η Ήπειρος αναθεώρησαν και ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επισκεφτούν ξανά την περιοχή σε κάποια από τις εκδρομές που κάνουν με τις μηχανές τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απόλαυσαν την ομορφιά του Ζαγορίου

Ταυτόχρονα, την ομορφιά και την φιλοξενία του Ζαγορίου απόλαυσαν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από πολλές χώρες οι οποίοι συμμετείχαν στην Ταξιδιωτική – Περιηγητική Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM).

Το Σάββατο οι περίπου 300 μοτοσικλετιστές μετά την επίσκεψη τους στο Μέτσοβο και μέσω του κόμβου Ζαγορίου της Εγνατίας κινήθηκαν προς Μηλιωτάδες, Δόλιανη και Φραγκάδες, φτάνοντας το μεσημέρι στους Κήπους.

Εκεί τους υποδέχθηκε, εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου, ο εντεταλμένος δημοτικούς σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μιχάλης Βλάχος.

Τους προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά και σάντουιτς και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χωριό όπου και φωτογραφήθηκαν. Επίσης, ο Δήμος τους διένειμε έντυπο υλικό τουριστικής προβολής του Ζαγορίου.

Οι μοτοσικλετιστές ενθουσιάστηκαν από το τοπίο και το φυσικό κάλλος της περιοχής και δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους για να δουν και θαυμάσουν όλο το Ζαγόρι.

Μετά την αναχώρησή τους από τους Κήπους έκαναν στάση στο πέτρινο γεφύρι του Κόκκορη, πάνω στο οποίο περπάτησαν και φωτογραφήθηκαν, κάνοντας και θετικά σχόλια για όσα είδαν, όπως μετέφερε και ο διοργανωτής του Mototour of Nations 2017, Παναγιώτης Καλαϊτζής.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης τους στο Ζαγόρι ήταν η χαράδρα του Βίκου την οποία θαύμασαν από την περιοχή της Οξυάς, στο Μονοδένδρι.

Οι μοτοσικλετιστές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Ζαγόρι και όπως σημείωσε ο κ. Βλάχος, «θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προβολή του τόπου μας, στις πατρίδες τους».

Ο δήμος Ζαγορίου ευχαριστεί τους διοργανωτές για την επιλογή να συμπεριληφθεί η περιοχή στο πρόγραμμα της περιήγησης των εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, αφού έδωσε την δυνατότητα να προβληθεί για ακόμη μια φορά ο τόπος στο εξωτερικό, όπως γίνεται με κάθε ευκαιρία, δεδομένου ότι η προβολή και η στήριξη του τουριστικού προϊόντος αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Η παγκόσμιας προβολής διοργάνωση (η προηγούμενες έγιναν στο Πόρτο, στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό) διήρκησε από την Πέμπτη 7 έως και χθες Δευτέρα και ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας και ειδικότερα στην Ήπειρο. Αρωγοί της προσπάθειας είναι το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι τοπικές Αρχές, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ), καθώς και επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Συνάντηση με

τον Περιφερειάρχη

Ακόμη, για την εξαιρετική επιτυχία που είχε η φετινή διοργάνωση, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ο Πρόεδρος της ΜΟΤΟΕ Στέλιος Κορέλης και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Παναγιώτης Καλαϊτζής, οι οποίοι, όπως του μετέφεραν, οι διαδρομές στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες «μάγεψαν» τους επισκέπτες.

Τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την αμέριστη στήριξη του εγχειρήματος, από την πρώτη στιγμή που του κατέθεσαν την πρόταση, μέχρι και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την οποία η Περιφέρεια συνέδραμε καθ’ όλη τη διάρκεια της οκτάμηνης προετοιμασίας, με το συντονισμό του Εκτελεστικού Γραμματέα Δημήτρη Σιώλου.

Ο Περιφερειάρχης κ από την πλευρά του, σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή το Moto tour of Nations, καθώς θεωρεί ότι η Ήπειρος προσφέρεται για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι ξένοι επισκέπτες μας, όπως μας τις μετέφεραν οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟΕ, αλλά και οι θετικές αναφορές που γίνονται ήδη στα socialmedia για την Ήπειρο, που αποτελούν τεράστια διαφήμιση για τον τόπο μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης, ζητώντας από τους εκπροσώπους της ΜΟΤΟΕ να συνεχιστεί η συνεργασία και να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου τουρισμού.

Προβολή της Άρτας

Τέλος, οι μοτοσικλετιστές από 20 και πλέον χώρες της Ευρώπης (όπως Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Δανία, Κροατία, Βρετανία, Μονακό κ.α.) θαύμασαν το ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας, καθώς και τα μνημεία της περιοχής μας, προβάλλοντας διεθνώς την Άρτα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Τους υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, Κώστας Ζέρβας. ­

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος