Οκτ
11

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Νέες προοπτικές για το μέλλον της Ηπείρου
Εκτύπωση

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των τοπικών φορέων, μετά τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, εξελίξεις που έγιναν γνωστές μετά τη σύσκεψη εργασίας της Δευτέρας, στο υπουργείο Υποδομών, με τον Γ.Γ. Μεταφορών κ. Βούρδα να επιβεβαιώνει τις κινητές δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο, από το Φεβρουάριο του 2018.

Έτσι οι τοπικοί φορείς στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην αξιοποίηση και αυτής της δυνατότητας του αεροδρομίου που με την σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης αποκτά νέες προοπτικές για το μέλλον.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σημείωσε αρχικά πως έχει ήδη ξεκινήσει μία διαδικασία ενημέρωσης των τουριστικών πρακτόρων που έχουν εκδηλώσει ένα θεωρητικό ενδιαφέρον για πτήσεις τσάρτερ προς τα Γιάννενα, για τις νέες εξελίξεις και προγραμματίζονται συναντήσεις επ’ αυτού.

Παράλληλα όμως έχουν ήδη προγραμματιστεί συμμετοχές σε δύο σημαντικές εκθέσεις στην Κύπρο και τη Γερμανία όπου ο βασικός στόχος είναι να προκύψουν νέοι «ενδιαφερόμενοι» μέσω αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών πρακτορείων για πτήσεις όχι μόνο τουριστικού περιεχομένου, αλλά και απευθείας συνδέσεων.

«Στόχος μας ειδικά στις επαφές με τους Κύπριους τον επόμενο μήνα είναι να πείσουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες του αεροδρομίου και ο αριθμός των επιβατών από Κύπρο προς Ιωάννινα και το αντίστροφο, ώστε να φτάσουμε σε μία απευθείας αεροπορική σύνδεση», σημείωσε ο κ. Γκόλας.

Από την άλλη, το ζήτημα των μόνιμων εγκαταστάσεων που μπορούν να επαναλειτουργήσουν δεν είναι μείζον, σύμφωνα με τον κ. Γκόλα, καθώς υπάρχουν αεροδρόμια στη χώρα με πολύ μεγαλύτερη κίνηση από τα Ιωάννινα (π.χ. Σαντορίνη) που λειτουργούν εδώ και χρόνια με φορητές δεξαμενές.

Καταλήγοντας ο κ. Γκόλας έκανε μία πολιτική εκτίμηση για τους λόγους που οδήγησαν τελικά στις παραπάνω θετικές εξελίξεις σημειώνοντας πως ήταν στρατηγικής σημασίας η πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με το σύνολο των φορέων προκειμένου να πείσει για τις προοπτικές του αεροδρομίου.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Θεωρώ, ότι δεν είχαμε γίνει πειστικοί τα προηγούμενα χρόνια και καταφέραμε να δείξουμε την αναγκαιότητα που υπάρχει για ένα άρτιο αεροδρόμιο σε έναν προορισμό όπως τα Ιωάννινα που κατά την άποψή μας είναι πανευρωπαϊκού χαρακτήρα».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος