Οκτ
11

ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ-Διακρίσεις σε πανελλήνιο αγώνα πιστολιού IPSC
Εκτύπωση

Με γεμάτες τις βαλίτσες τους από μετάλλια γύρισαν από τον Πανελλήνιο Αγώνα πιστολιού IPSC, οι σκοπευτές του ΑΟ «Μπούντο».

Το Σαββατοκύριακο ήταν μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθούν τα δείγματα της καλής δουλειάς που γίνεται στον Όμιλο στην σκοποβολή IPSC (πρακτική σκοποβολή), με τις διακρίσεις που πέτυχαν οι σκοπευτές και σκοπεύτριές του που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Αγώνα που έγινε στο στρατιωτικό πεδίο βολής που χρησιμοποιεί σαν σκοπευτήριό του ο Όμιλος Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας, με την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ο αγώνας που ήταν διήμερος, συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες σκοπευτές, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, όπως Σερβία, Ρωσία, Αυστρία, Φινλανδία, Βουλγαρία. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη για τα Ελληνικά δεδομένα ,οι σκοπευτές ξεπέρασαν τους τριακόσιους, αλλά το σημαντικό είναι ότι συμμετείχαν και πολλοί νέοι σε ηλικία σκοπευτές που αποτελούν την ελπίδα του αγωνίσματος.

Από τον ΑΟ «Μπούντο» σχεδόν όλοι οι έφηβοι και νεανίδες που συμμετείχαν κατέκτησαν μετάλλια που εμπλούτισαν την ήδη μεγάλη συλλογή τους.

Συγκεκριμένα: Μιχάλης Βέργος (2η νίκη Classic Junior), Χαράλαμπος Γεωργίου (2η νίκη Open Junior), Νίκος Ράμμος (2η νίκη Standard Junior), Νίκος Σταύρου (3η νίκη Open Junior) και Βασιλική Δημουλά (3η νίκη Classic Ladies).

Όμως και οι άνδρες και γυναίκες σκοπευτές είχαν τις διακρίσεις τους με τους Μιχάλη Ζαφειρίδη, Γιώργο Τσιάβο και Μιχάλη Βέργο οι οποίοι κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Classic. Την μεγαλύτερη όμως διάκριση την πέτυχε η σκοπεύτρια Ελένη Τσοπουροπούλου που κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Production Ladies.

Στον αγώνα συμμετείχαν ως βοηθοί κριτές οι νέοι Εθνικοί κριτές που αποφοίτησαν από το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την παραμονή του αγώνα από τον Πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Κριτών Ελλάδος ,πρόεδρο και του ΑΟ Μπούντο, Κωνσταντίνο Σουμαλεύρη.

Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε την αρχή μιας τετράδας πανελληνίων αγώνων σε όλα τα αγωνίσματα της σκοποβολής IPSC, στους οποίους ο Όμιλος θα συμμετάσχει με τους σκοπευτές του και φιλοδοξεί να επαναλάβει τις επιτυχίες του.

Ένας δε από αυτούς, ο δυσκολότερος θα διεξαχθεί στις 28 και 29/10 στο σκοπευτήριο του Περάματος, στο 625 ΤΠ στο στρ/δο Κατσιμήτρου, το οποίο είναι το μόνο στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου επιπέδου δυσκολίας αγώνα, όπως είναι αυτός των τριών όπλων.

Η δραστηριότητα όμως δεν σταματάει εδώ. Ο ΑΟ «Μπούντο» θα διοργανώσει στις 4 και 5 Νοεμβρίου τον Πανελλήνιο Αγώνα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στις εγκαταστάσεις πάλι του σκοπευτηρίου του Περάματος, στο 625 ΤΠ στο στρ/δο Κατσιμήτρου , στο αγώνισμα της σκοποβολής IPSC (πρακτικής ) πιστολιού.

Ένας αγώνας που γίνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα με συμμετοχή εν ενεργεία είτε αποστρατεία στελεχών με μεγάλη σκοπευτική εμπειρία και ειδική εκπαίδευση, το οποίο σίγουρα θα αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον κόσμο της σκοποβολής και για την πόλη μας.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Είναι γεγονός ότι χωρίς την βοήθεια προσωπικά του Δ/κτη της 8ης ΜΠ ΤΑΧ ταξίαρχου Κ. Νίκου Ανδριόπουλου, αλλά και όλων των στελεχών της δεν θα ήταν εφικτές αυτές οι διακρίσεις και η τέλεση τέτοιων σπουδαίων αθλητικών γεγονότων. Γι αυτό το Δ.Σ. του Ομίλου και όλοι οι γονείς των μικρών αθλητών-πρωταθλητών με ανακοίνωση, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη βοήθεια που.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος