Οκτ
11

Αποκαλυπτικό το βιβλίο του Γιώργου Κρανά
Εκτύπωση

Την πολυετή ενασχόληση του πρώην Δημάρχου Παμβώτιδας, Γιώργου Κρανά με την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία σε διάφορες εκφάνσεις, πραγματεύεται το βιβλίο του, με τίτλο «Τα του Δήμου... εν δήμω», ένα βιβλίο όπου ο ίδιος ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής του, κάνει μία αποτίμηση και της δημοτικής του θητείας, ξεδιπλώνοντας παράλληλα πτυχές ζητημάτων που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα τη δεκαετία του 2000.

Αν και το βιβλίο έχει περισσότερο τοπικό περιεχόμενο και χαρακτήρα, η αναγωγή σε πράγματα που χαρακτηρίζουν και την κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να γίνει εύκολα, συμπεραίνοντας κάθε αναγνώστης κάποιους από τους λόγους για τους οποίους η χώρα έφτασε στη σημερινή κοινωνική, οικονομική και ηθική κρίση.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με τον Γ. Κρανά να κάνει και μία πολιτική περισσότερο τοποθέτηση για το περιεχόμενο του βιβλίου αλλά και για τη δική του αντίληψη για την πολιτική ζωή της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Εκτός των έργων που έγιναν ή δεν έγιναν με ενδιέφερε η στάση ζωής. Θέλησα να περιγράψω το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία, το προσκήνιο και το παρασκήνιο των εκλογών. Το συμπέρασμά μου είναι πως γενικότερα εάν ο πολίτης παραμένει απαθής σε όσα γίνονται γύρω του, δίνει χώρο σε πρόσωπα και κόμματα να τον χειραγωγούν. Θεωρώ, ότι έχει κλείσει ο ιστορικός κύκλος του «εμείς και εσείς». Είμαι καταδικασμένος να αισιοδοξώ», κατέληξε ο Γ. Κρανάς.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησαν ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας, ο αναπληρωτής Πρύτανη Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρώην δήμαρχος Λευτέρης Γκλίναβος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιωαννίνων Χάρης Λεοντάρης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος