Οκτ
12

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Νέα έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Εκτύπωση

 

«Καρπούς» αποδίδει η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Αλ. Καχριμάνης - «Πράσινο φως» για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, μέχρι το τέλος της χρονιάς η εγκατάσταση του λογισμικού για την μαγνητική τομογραφία καρδιάς

 

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, το έργο «Δημιουργία Νέας Κεντρικής Μονάδας Πλυντηρίων και Προμήθεια Νέου Εξοπλισμού κουζίνας για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και των λοιπών δομών Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.

Η προώθηση του συγκεκριμένου έργου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Διοικητή Βασίλη Τσίκαρη και τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, μετά την οποία, από την Περιφέρεια, προωθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες. Η υλοποίηση των έργων θα γίνει με ευθύνη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση και

από το Νοσοκομείο

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί δημόσια τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα αυτό που του ετέθη από το Δ.Σ., ενώ ταυτόχρονα ευχαριστεί και όλους, όσους με τη στάση και τις ενέργειες τους συνέβαλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Το έργο αυτό, στην ουσία αποτελείται από δύο υποέργα:

Α. «Δημιουργία Νέας Κεντρικής Μονάδας Πλυντηρίων του ΠΓΝΙ καθώς και των λοιπών δομών Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου» που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι. και Γ. Χατζηκώστα) και των υπολοίπων δομών Υγείας και Πρόνοιας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού πλυντηρίων.

Β. «Προμήθεια νέου εξοπλισμού κουζίνας για τις ανάγκες του ΠΓΝΙ» που και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου ζητήματος αντικατάστασης εξοπλισμού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας και συγκεκριμένα της ανακαίνισης - αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της κουζίνας του νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του ΠΠΓΝΙ, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί και συγχαίρει και δημοσίως τα στελέχη των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας που ανταποκρίθηκαν με προθυμία και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη υποβολή των σχετικών Τεχνικών Δελτίων στην Περιφέρεια με την αντίστοιχη αιτιολόγηση - περιγραφή των έργων.

Ο μαγνητικός τομογράφος

Εν τω μεταξύ, την άδεια από την αρμόδια αρχή για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου έλαβε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Βασίλης Τσίκαρης, υποστήριξε ότι πρόκειται για σύγχρονο όργανο το οποίο σύντομα αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των πολιτών της Ηπείρου και όχι μόνο.

Η δοκιμαστική λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου ολοκληρώθηκε και στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει κανονικά και θα είναι διαθέσιμο ώστε να μπορούν να κλειστούν ραντεβού.

Ταυτόχρονα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσίκαρης, μέχρι το τέλος της χρονιάς το νοσοκομείο, αναμένεται να παραλάβει και να εγκαταστήσει το λογισμικό για την μαγνητική τομογραφίας καρδιάς το MRI.

Η μαγνητική τομογραφία «magnetic resonance imaging» ή «MRI» είναι ένας άλλος τρόπος για να πάρει ο γιατρός καθαρές, ευκρινείς εικόνες της καρδιάς και των αγγείων αίματος που την περιβάλλουν και για μετρήσει τη λειτουργία της καρδιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίκαρης έχει γίνει δέσμευση ποσού του προϋπολογισμού για την προμήθεια του λογισμικού.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι για εγκατάσταση. Επίσης, είχα την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα πιστοποιήσουμε και το ανάλογο προσωπικό ώστε να το θέσουμε στις υπηρεσίες του πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Οξέων Περιστατικών στην Ψυχιατρική Κλινική.

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ αναφέρθηκε σε όλα όσα έπρεπε να γίνουν προκειμένου και από πλευράς προσωπικού αλλά και από πλευράς των μέτρων εντός της Κλινικής. Η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας αναμένεται να προσφέρει πολλά.

Προσλήψεις

Τέλος, ο κ. Τσίκαρης, αναφέρθηκε χθες και στην προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 199 ατόμων που αφορούν θέσεις καθαριότητας και εστίασης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ανέφερε ο κ. Τσίκαρης, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά δείχνοντας την ανάλογη προσοχή στην υποβολή τόσο της αίτησης όσο και των συνοδευτικών εγγράφων. Η διαδικασία επιλογής είναι με ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 10 ημέρες και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος