Οκτ
13

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-Ετοιμάζει συλλαλητήριο ενόψει Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου
Εκτύπωση

Σύσκεψη που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την προετοιμασία του Πανηπειρωτικού Συλλαλητηρίου που γίνεται με πρωτοβουλία του ΕΚΙ στις 24 Οκτώβρη στις 18:30, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες Σωματείων του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα, Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, Αγροτικών Συλλόγων αλλά και των Φοιτητικών Συλλόγων όπως και της Ένωσης Γονέων.

Στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Έξαρχος ενημέρωσε για την απόφαση του ΕΚΙ να καλέσει σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα τη δεύτερη μέρα του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει στην πόλη.

Ξεκινώντας με το βασικό ερώτημα «ανάπτυξη για ποιόν» ανέλυσε με συγκεκριμένα παραδείγματα τον τρόπο που ζουν την «ανάπτυξη» οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου, τι σημαίνει δηλαδή ανάπτυξη για τους εργάτες στις βιομηχανίες του αγροτοδιατροφικού τομέα, στον τουρισμό, στις κατασκευές, στο εμπόριο, τι σημαίνει ανάπτυξη για τους ανέργους και τη νεολαία.

Ότι δηλαδή η «ανάπτυξη» για τον εργαζόμενο είναι μεγαλύτερη φτώχεια και φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους σε όλα τα είδη και την κατάργηση του αφορολόγητου, μισθοί των 586 και 511ευρώ αντίστοιχα για δουλειά ήλιο με ήλιο, εκτίναξη των εργατικών ατυχημάτων και εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας, τρομοκρατία και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Ανάπτυξη είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για το λαό και κέρδη για τις τράπεζες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ κάλεσε τα σωματεία να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου να εξειδικευτεί σε κάθε κλάδο τι σημαίνει «ανάπτυξη» για το λαό και με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς να υπάρξει μαζική συμμετοχή των εργατών της πόλης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τέλος υπενθύμισε την ετοιμότητα για κήρυξη απεργίας που πρέπει να δείξουν τα σωματεία μπροστά στο ενδεχόμενο ψήφισης νέου συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει εμπόδια στη δράση των σωματείων και την κήρυξη απεργιών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος