Οκτ
28

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Κορύφωση των εκδηλώσεων με τη μαθητική παρέλαση
Εκτύπωση

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα Γιάννενα

 

Με λαμπρότητα, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Σήμερα το πρωί, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, θα ξεκινήσουν στα Ιωάννινα, στις 7:30 π.μ. με εορταστικό πρωινό με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της στρατιωτικής μουσικής να παιανίζουν εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

Στις 8:00 π.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα γίνει η επίσημη έπαρση σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Ταξιαρχίας Πεζικού και στις 10:30 π.μ., θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλία από την Ελένη Νούτσου, φιλόλογο, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μουσιωτίτσας.

Στις 11:15 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μπιζανομάχων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12.00 το μεσημέρι με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, αναπήρων - θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί, συναυλία με επετειακά τραγούδια του Έπους του 1940 από την στρατιωτική μουσική της 8ης Ταξιαρχίας, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Γ. Μπαλάφας εκπρόσωπος

της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στα Ιωάννινα.

Παράλληλα, από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Άρτα ορίστηκε για την Άρτα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και για την Πρέβεζα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας.

Στο Μαυσωλείο

Τέλος, τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών, καθώς επίσης και των εθελοντών στο έπος του ’40 στα βουνά της Ελλάδας και της Αλβανίας όπου διεξήχθησαν οι σημαντικότερες μάχες του ελληνοϊταλικού πολέμου τίμησαν οι τοπικές αρχές το πρωί της Παρασκευής στον τύμβο των πεσόντων στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.

Θλίψη πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κάθε χρόνο, η εκπροσώπηση πολιτικών και πολιτειακών φορέων και παραγόντων, όπως και από την τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται ολοένα και μικρότερη, ενδεικτικό ίσως και του μειωμένου ενδιαφέροντος για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στο μνημόσυνο που τελέστηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου το παρών έδωσαν μόνο εκπρόσωποι της Μητρόπολης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, από την αυτοδιοίκηση μόνο ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δ. Κατηρτσίδης και αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Νίκο Γερασιμίδη...

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος