Οκτ
28

ΚΑΤΣΙΚΑΣ - Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία της δομής προσφύγων
Εκτύπωση

Η αύξηση των ροών προς την Ελλάδα, οδήγησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο να ετοιμάσει και πάλι τη δομή, η οποία θα ανοίξει μέσα στον επόμενο μήνα – Την πρώην Παιδόπολη επισκέφθηκε ο Γ. Μπαλάφας

 

Εξελίξεις θα υπάρξουν μέσα στο Νοέμβριο αναφορικά με τη λειτουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο, εξαιτίας της αύξησης των ροών, του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Για τον λόγο αυτό, χθες βρέθηκε στα Γιάννενα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Προσφύγων στη Φιλιππιάδα ενώ λίγες ώρες μετά βρέθηκε στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη».

Στη δομή της πρώην Παιδόπολης, περίμεναν τον υφυπουργό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο υπεύθυνος της Δομής, Φίλιππας Φίλιος.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων τέθηκε το μεταναστευτικό και η αύξηση των ροών το καλοκαίρι που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μπροστά σε αυτή την αύξηση των ροών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επαναλειτουργία κέντρων και μέσα σε αυτά και του Κέντρου του Κατσικά που σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα, το επόμενο διάστημα που δεν θα ξεπερνά τον ένα μήνα, αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι.

Στον Κατσικά, ήδη γίνονται εργασίες και οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό ότι θα μπορέσουν να δεχτούν πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις που βελτιώνονται.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τους υπευθύνους, η δομή θα ξαναλειτουργήσει σε ένα με ενάμιση μήνα», είπε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές ενέργειες για την μεταφορά των προσφύγων.

Από την άλλη, ο κ. Μπαλάφας, υποστήριξε ότι ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα μας κινείται περίπου στις 55.000, λέγοντας ότι οι ροές είναι αυξημένες στα νησιά ειδικά του Βορείου Ανατολικού Αιγαίου.

Σημείωσε ακόμη πως το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό ζήτημα που το λύνεις και τελειώνεις ενώ με γλαφυρό τρόπο στάθηκε στο συναισθηματικό κομμάτι, ξεκαθαρίζοντας ότι όσο διαρκεί η κατάσταση αυτή στη Συρία, τόσο άνθρωποι θα μετακινούνται προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς.

«Όλα γίνονται ξαφνικά. Τώρα, εξαιτίας των τριβών της Τουρκίας με την Γερμανία, την «πληρώνουν» τα νησιά μας», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι το «πληρώνουν» δεν συνδέεται με καμία περίπτωση με χρήματα καθώς αυτή προέρχεται από την Ε.Ε.

Ο κ, Μπαλάφας τόνισε ότι από την κατάσταση αυτή, θα πρέπει να δούμε και τα θετικά σημεία αναφέροντας μεταξύ αυτών τα χρήματα που αφήνουν οι πρόσφυγες στις τοπικές κοινωνίες αλλά και άλλες οικονομικές πτυχές.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Όσο για τα σύνορα; «Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν εδώ. Θέλουν να φύγουν από την χώρα μας με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση», είπε, λέγοντας ότι η χώρα και στο παρελθόν έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό που ήρθαν στη χώρα και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος