Οκτ
31

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 3ο προσυνέδριο, στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Έμφαση στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση επιχειρεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία, μέσα από το τρίτο προσυνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες:

- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη

- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους

- Η επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση

Το προσυνέδριο θα έχει στο επίκεντρό του τους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και οι οποίοι αποτελούν κεντρική προτεραιότητα του κοινωνικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει στόχο να αποδείξει πως η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με δουλειές και όχι με «ψηφοθηρικά» επιδόματα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αναπτύξει την πρότασή της για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το ασφαλιστικό και τον κλάδο της Υγείας.

Το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Epirus Palace και θα κλείσει στις 19.30 με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος, Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στο τρίτο προσυνέδριο του κόμματος τόνισε πως αυτό αφιερώνεται, όπως και τα υπόλοιπα στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και στην προσπάθεια της Ν.Δ να πείσει για την κυβερνητική πρότασή της.

«Να πείσουμε ένα δύσπιστο κοινό στο δημόσιο λόγο, ότι οι οριακές καταστάσεις που ζούμε στην ελληνική κοινωνία μπορούν και να αντιμετωπιστούν και να διορθωθούν. Θέλουμε τα συνέδρια αυτά να λειτουργήσουν βοηθητικά για τη διαμόρφωση των προγραμματικών μας θέσεων. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό της δημαγωγίας ή του λαϊκισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες της Ηπείρου και όχι μόνο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ, να παρευρεθούν στις εργασίες.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη.

Ακόμη σημειώνει πως η Ν.Δ., έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πολλές από τις οποίες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων.

To πρόγραμμα έχει ως εξής:

14:30-15:00: Προσέλευση

15:00-15:30: Αίθουσα Electra, έναρξη Εργασιών - Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου.

15:30-17:00: Αίθουσα Electra Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη:

Μια νέα πολιτική για την Κοινωνική Αλληλεγγύη

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πολιτικές για τη στήριξη των νέων οικογενειών.

Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,

Δημήτριος Γιάννου, Δήμαρχος Έδεσσας, δήμος που έχει εφαρμόσει το ΕΕΕ

Ιωάννα Περτσινίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Προγραμμάτων για τη Φτώχεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis,

Λεωνίδας Ρουμπάτης, Πρόεδρος Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου

Συντονίστρια: Δόμνα Μιχαηλίδου.

15:30-17:00: Αίθουσα Alkyoni, Η επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση: Η κοινωνική ασφάλιση, οι οικονομικές προοπτικές και οι δημογραφικές μεταβολές.

Νότης Μηταράκης, Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας.

Βύρων Κοντζαμάνης, Καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Συντονιστής: Παναγιώτης Δουφεξής.

17:00-17:30: Διάλειμμα

17:30-19:00: Αίθουσα Electra, Σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ιωάννης Λιάρος, Δημοσιογράφος και Ιδρυτής της ενημερωτικής πύλης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας - karkinaki.gr

Ιωάννα Νταβώνη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς

Ιωάννης Γιαννακάκης, Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Διδάκτωρ στην Κλινική Επιδημιολογία

Μαρία Καραγιαννίδου, Ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους.

Συντονιστής: Βασίλης Κοντοζαμάνης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} span.s1 {font: 12.0px 'Lucida Grande'} span.Apple-tab-span {white-space:pre}

19:00-19:30: Αίθουσα Electra, Κλείσιμο Εργασιών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος