Νοε
01

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Για 17η χρονιά η Γιορτή Τσίπουρου
Εκτύπωση

Μια παραδοσιακή εκδήλωση που εξελίχτηκε σε θεσμό, είναι η «Γιορτή Απόσταξης Τσίπουρου» που διοργανώθηκε και φέτος, για 17η χρονιά, από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για ένα γεγονός με διπλή σημασία για το Τμήμα. Αφενός είναι μια παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία με μεγάλη σημασία για τον λαό μας, που διδάσκεται στους μαθητές και με τον τρόπο αυτό βρίσκουν την ευκαιρία οι ίδιοι να την διοργανώσουν, στήνοντας τα καζάνια, φτιάχνοντας παραδοσιακά εδέσματα και συμμετέχοντας στο γλέντι.

Αφετέρου είθισται να σηματοδοτεί την ουσιαστική αρχή της νέας εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής χρονιάς.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το τσίπουρο που παράγουν οι χορευτές, αποτελεί το δώρο προς κάθε διοργανωτή ή προσκεκλημένο που θα συνεργαστεί σε εκδηλώσεις με το Τμήμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Σχολής, όπου ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια. Στο ενδιάμεσο διάστημα έχει διοργανωθεί στο διπλανό Πάρκο Κουραμπά, στους χώρους του ιστορικού ξενοδοχείου «Ξενία» λίγο πριν σταματήσει τη λειτουργία του, σε παραδοσιακό καζαναριό στο χωριό Κοσμηρά και τέλος, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με τον τίτλο «Tsipouro fest», σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών, αναδεικνύοντας μια άλλη οπτική ανάλογων εκδηλώσεων, όπως είναι η τουριστική προβολή του τόπου, μέσω των λαϊκών γιορτών.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι εκδηλώσεις της χρονιάς, που άρχισε με εκατοντάδες μαθητές να εμπιστεύονται το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών στις διάφορες βαθμίδες του, είχαν αρχίσει πριν λίγες μέρες με την τιμητική παρουσία κατά την εκδήλωση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο δρόμο για τη Νότιο Κορέα και την παρέλαση 100 εκ των μαθητών του στις 28 Οκτωβρίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος