Νοε
01

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Προτεραιότητα στη στήριξη των αδύναμων πολιτών
Εκτύπωση

 

Σήμερα στα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το 3ο Προσυνέδριο του κόμματος – Τι αναφέρουν ενόψει συνεδρίου η Μ. Σπυράκη και ο Κ. Τασούλας

 

Στο δρόμο προς το 11ο συνέδριό της, η Ν.Δ επιχειρεί να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι δεν εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες και τους πλουσίους αλλά αντιθέτως, ότι ενδιαφέρεται για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Στα μισά του δρόμου για το 11ο Συνέδριό της, το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί σήμερα στα Ιωάννινα την τρίτη κατά σειρά προσυνεδριακή της εκδήλωση στα Ιωάννινα επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι δεν είναι ένα κόμμα της ελίτ.

Αυτή άλλωστε είναι μία κατηγορία που εκτοξεύει εναντίον της πολύ συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή η ΝΔ εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες και τους πλούσιους.

Γι’ αυτό το λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μεγάλη σημασία στο 3ο Προσυνέδριό της, το οποίο αφορά τη στήριξη στους αδύναμους πολίτες. Στόχος της Πειραιώς είναι να καταδειχθεί πως η ΝΔ όχι μόνο ενδιαφέρεται για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες αλλά έχει πολλές προτάσεις για την ανακούφισή τους σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως επισημαίνεται από τη ΝΔ «το 3ο προσυνέδριο στα Ιωάννινα επικεντρώνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους. Αλλά και στον τομέα της υγείας- σημειώνει η ΝΔ - «η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας και η απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών στις αναμονές για φάρμακα, χειρουργεία και θεραπείες, είναι μερικά μόνον από τα συμπτώματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει και τις κακές επιδόσεις των κυβερνώντων στην κοινωνική πολιτική.« Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας» τονίζεται.

Όσον αφορά τις προτάσεις της ΝΔ για τη στήριξη των αδύναμων πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει την αναγκαιότητα επέκτασης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες με τους εξής τίτλους:

- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.

- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

- H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Στην πρώτη Συνεδρίαση με τίτλο «Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη» θα συζητηθεί η νέα πολιτική για την κοινωνική αλληλεγγύη, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και πολιτικές για τη στήριξη νέων οικογενειών.

Στη δεύτερη ενότητα θα αναπτυχθεί το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές και τις δημογραφικές μεταβολές και στην τελευταία ενότητα θα συζητηθούν οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους.

Για ακόμη μία φορά, στο Προσυνέδριο της ΝΔ έχουν κληθεί να μιλήσουν καθηγητές Πανεπιστημίου, επαγγελματίες και ειδικοί καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να δείξει ότι ακούει την κοινωνία και διαμορφώνει το πρόγραμμα της μαζί με τους πολίτες.

Στο πλαίσιο των καινοτομιών που εγκαινίασε η ΝΔ σε τέτοιου είδους κομματικές διαδικασίες θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα στους ομιλητές και μέσω twitter, ενώ το συνέδριο θα μεταδοθεί απ’ ευθείας μέσω ίντερνετ.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου - Πεχλιβανίδη, καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας, η Μαρία Καραγιαννίδου, ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους, η Ιωάννα Περτσινίδου, συντονίστρια Προγραμμάτων για τη Φτώχεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis.

Η Μ. Σπυράκη

Για μία διαδικασία που αναδεικνύει το πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για όσους έχουν ανάγκη τη στήριξη και την αλληλεγγύη, εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση έκανε λόγο σε συνέντευξή της στο Ioannina TV η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

«Είναι μία πολιτική επιλογή της Ν.Δ. να δώσει το λόγο σε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο και δεν πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Είναι μία ουσιώδης συζήτηση με εξειδικευμένους ομιλητές και με τους πολίτες να παίρνουν το λόγο και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Η Ν.Δ. έχει και χρέος ως πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή από το ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαμορφώσει την κυβερνητική της πρόταση με τους πολίτες, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτήν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η κα Σπυράκη ρωτήθηκε και για το εάν η Ν.Δ. εκτιμά ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Οι εκλογές δεν επιβάλλονται από τη Ν.Δ., όμως είναι σαφές ότι όσο ο χρόνος χάνεται, τόσο τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει λάβει μέτρα 15 δις από τον Ιανουάριο του 2015, για να διανείμει σήμερα πλεόνασμα 1,2 δις. Η Ν.Δ. έχει προτείνει την επιστροφή του πλεονάσματος αυτού, πρώτα στους μακροχρόνια ανέργους και στη συνέχεια, οριζόντια σε όλους όσοι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ», κατέληξε.

Ο Κ. Τασούλας

Τέλος, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας με αφορμή το 3ο Προσυνέδριο, προχώρησε σε γραπτή δήλωση.

«Οι επιπτώσεις της παρατεταμένης κρίσης στην Ελλάδα έπληξαν άλλους λιγώτερο και άλλους περισσότερο. Η ΝΔ ως γνήσια φιλολαϊκή παράταξη έχει σχέδιο όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση με άσκηση μιας αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, ιδιωτικές επενδύσεις και τόνωση της ρευστότητας, αλλά και σχέδιο για την υποστήριξη όσων πολιτών χτύπησε περισσότερο η κρίση, που προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα», σημειώνει αρχικά ο Κ. Τασούλας και προσθέτει πως σε αυτούς τους πολίτες και στο ρεαλιστικό σχέδιο κοινωνικής τους προστασίας είναι αφιερωμένο το 3ο Προσυνέδριο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Θα αναπτυχθεί το πρόγραμμά μας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και για την στήριξη των νέων οικογενειών. Θα εξειδικευθεί το σχέδιό μας για μια νέα συνταξιοδοτική πολιτική που δεν θα είναι ετοιμόρροπη, αλλά θα βασίζεται σε στέρεες βάσεις και θα έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές και, τέλος, θα παρουσιασθούν οι θέσεις της ΝΔ για σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους. Με λίγα λόγια, από εδώ, από τα Γιάννενα, η ΝΔ και ο Πρόεδρός της συνομιλώντας με την κοινωνία θα καταστρώσουν το απαραίτητο κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης σήμερα και της Πολιτείας αύριο, ώστε πειστικά και αποτελεσματικά να διαφυλάξουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των πολλών την ίδια ώρα που η επαναφορά του τόπου σε οικονομική προκοπή θα τα εξασφαλίζει ολοένα και περισσότερο χτυπώντας τη φτώχεια στη ρίζα της με νέες και σταθερές θέσεις εργασίας», σημειώνει ο κ. Τασούλας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος