Νοε
03

ΟΚΠΑΠΑ - Κατηγορηματικό «όχι» στο κλείσιμο δομών
Εκτύπωση

 

- Τι αναφέρει ο Φ. Τσουμάνης μετά την ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού

Συλλόγου που αφορά τη λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων και του κοινωνικού

οδοντιατρείου - Ευχαριστίες για την Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων

 

Την κατηγορηματική θέση πως δεν πρόκειται να κλείσουν κοινωνικές δομές, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππας Τσουμάνης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αφορά τη λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων αλλά και του κοινωνικού οδοντιατρείου.

Ο κ. Τσουμάνης, υποστηρίζει ότι και οι δυο δομές είναι αναγκαίες και καλύπτουν ανάγκες συμπολιτών που αδυνατούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ερώτημα που έκανε στο υπουργείο, εισέπραξε την απάντηση ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δεν συντρέχει πια λόγος για τη λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καλύπτονται ιατρικο-φαρμακευτικά όλοι οι πολίτες.

Ακόμη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, απέστειλε έγγραφο στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους, και στις Περιφέρειες ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους Δήμους αναφορικά με το ζήτημα νομιμότητας ίδρυσης αλλά και λειτουργίας των κοινωνικών φαρμακείων.

Ο κ. Τσουμάνης, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό οδοντιατρείο του οποίου η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε μετά από ενέργειες του Οδοντιατρικού συλλόγου. Εξαπέλυσε κριτική λέγοντας ότι ο Σύλλογος «απειλεί» τα μέλη του ότι εάν εργαστούν στο κοινωνικό Οδοντιατρείο κινδυνεύουν να κληθούν για πειθαρχικό παράπτωμα.

Πάντως, ο κ. Τσουμάνης, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κλείσουν τις δυο δομές» ενώ έστρεψε τα βέλη και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους τα υπουργεία καθώς το Υπουργείο Υγείας ζητά να κλείσουν τα κοινωνικά φαρμακεία ενώ το υπουργείο Εργασίας δίνει χρήματα για τις δομές.

Ευχαριστίες για την Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων

Εξάλλου, την βαθιά αίσθηση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο επέδειξαν οι εκατοντάδες συμπολίτες μας και φορείς της πόλης που συμμετείχαν στην «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων», που διοργάνωσε ο ΟΚΠΑΠΑ, από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Με τη δράση αυτή, συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, το οποίο θα διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των Ιωαννίνων μέσω της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Για την επιτυχία της δράσης αυτής, πέρα από τους ανώνυμους συμπολίτες μας συνέβαλε, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η Πυροσβεστική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ο Ερυθρός Σταυρός, τα Σχολεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης, τα Φροντιστήρια Μέσης και Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης και πολλοί εργασιακοί χώροι που δέχθηκαν να τοποθετήσουν τα ειδικά κουτιά συγκέντρωσης του υλικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΠΑΠΑ αναγνωρίζει την μεγάλη κοινωνική ευαισθητοποίηση των Ιωαννιτών και ευχαριστεί δημόσια όσους συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και συνεχείς, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν την στήριξή τους στις δράσεις και στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ, γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος