Νοε
03

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Πρόκληση η αξιοποίηση των μεγάλων έργων
Εκτύπωση

 

Με επισκέψεις σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ήπειρο – Συνάντηση ουσίας με τον Αλ. Καχριμάνη, επιθεώρηση έργων στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συζητήσεις με κτηνοτρόφους, περιελάμβανε η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με επαφές με φορείς και εκπροσώπους κτηνοτρόφων, ολοκλήρωσε χθες την διήμερη περιοδεία του σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, μια συνάντηση που έγινε παρουσία των αντιπεριφερειαρχών και άλλων συμβούλων της περιφερειακής αρχής.

Η συνάντηση με τον κ. Καχριμάνη, έγινε σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να αναφέρεται και να μιλά στον ενικό στον Περιφερειάρχη, μνημονεύοντας τις συχνές συναντήσεις τους, όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά και στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα: «Χαίρομαι που η χθεσινή ομιλία είχε καλή ανταπόκριση, διότι επιμένουμε πάρα πολύ στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως είναι προτάσεις κοινής λογικής. Και η κοινή λογική φοβάμαι ότι συχνά λείπει από την πολιτική και σίγουρα λείπει από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, με πολύ μεγάλη άνεση, ταλαιπωρούν τους πιο αδύναμους. Παράδειγμα το τι έχει γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα. Είναι ένα μνημείο αποτυχίας και τολμώ να πω και αναλγησίας απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι στέκονται στις ουρές για πάρα πολλές ώρες. Ένας Υπουργός ο οποίος είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και βέβαια μια Κυβέρνηση στην οποία κανείς δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη. Αλλά, τα αφήνουμε αυτά στην άκρη, γιατί ήρθαμε να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και την Ήπειρο».

Η συνάντηση αυτή έχει και αμιγή πολιτικά χαρακτηριστικά με την έννοια πως μπαίνει τέλος αρκετά νωρίς σε όποια σενάρια αμφισβήτησης και του Αλ. Καχριμάνη, αλλά και της μελλοντικής επιλογής της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Ακολούθησε μία σύντομη και περιεκτική ενημέρωση για τα ζητήματα που «τρέχει» η Περιφέρεια Ηπείρου από τον Αλ. Καχριμάνη με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στα προϊόντα ΠΟΠ, όπως η φέτα, στο εργοστάσιο απορριμμάτων που θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες, αλλά και στις προοπτικές που διανοίγονται για την Ήπειρο και την ανάπτυξή της μέσα από την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων.

Η επίσκεψη στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Λίγες ώρες μετά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα εντυπωσιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία και είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία.

Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών της Γ’ φάσης, από τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Ανδρέα Νταή και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο της Γ’ φάσης βρίσκεται αρκετά μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018. Ένα μικρό έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου απομένει επίσης για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης των εργασιών.

Ο κ. Νταής τόνισε πως με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έχει αλλάξει η εικόνα αναφορικά με την κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με διαρκώς αυξητική τάση στην διέλευση Ι.Χ και φορτηγών. Σε ετήσια βάση το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξυπηρετεί 300.000 Ι.Χ. και 170.000 φορτηγά, αριθμοί που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2018.

Ο κ. Νταής ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία μίας εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ λιμανιών από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ιταλία, στο πλαίσιο της οποίας σήμερα πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα μία τεχνική συνάντηση των εταίρων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο λιμάνι ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός προς την κατεύθυνση των σύγχρονων ευρωπαϊκών προκλήσεων και προοπτικών.

«Χαίρομαι που υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός, γιατί σ’ αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ο δικός μας σκοπός, να αξιοποιήσουμε προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση με κτηνοτρόφους

Είχε προηγηθεί, η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν, προοπτική που βρήκε απολύτως σύμφωνους τους παριστάμενους.

Στη συζήτηση που είχε με τους κτηνοτρόφους θυμήθηκε, μάλιστα, ότι στα βουνά της περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει ακόμη τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο.

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο

Ακολούθως, και χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Το σχολείο, ανέφεραν, χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους. «Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δεσμεύθηκε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε και έναν ιδιαίτερα συγκινητικό διάλογο με μια νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι, που του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης της απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά από την μητέρα του τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και της επισήμανε ότι είναι προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος