Νοε
04

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ - Παρουσιάστηκε το «Ζιαφέτι του Λάκη, στον Μανασσή Ζαγορίου»
Εκτύπωση

«Το ζιαφέτι του Λάκη, στον Μανασσή Ζαγορίου», ένας διπλός δίσκος που προέκυψε από ένα παραδοσιακό γλέντι στο Μανασή το καλοκαίρι του 2015, στο σπίτι του Πολύβιου Καρρά, παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων το βράδυ της Πέμπτης στα Γιάννενα.

Οι δύο δίσκοι περιέχουν αποσπάσματα από το γλέντι με τραγούδια και οργανικούς σκοπούς του Ζαγορίου, που είτε ταυτίζονται με την περιοχή, είτε αποτελούν επιθυμίες – παραγγελιές των μερακλήδων χορευτών.

Η τελική ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016 στο παλιό πέτρινο δημοτικό στο Δίκορφο με τους ίδιους μουσικούς, που συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι.

Την ηχογράφηση και το σχεδιασμό του ήχου πραγματοποίησε ο Νίκος Διονυσόπουλος ενώ τα μουσικολογικά κείμενα είναι του μουσικολόγου Γιώργου Κοκκώνη, που μίλησαν για την έκδοση. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Παπαλεοντίου και συντόνισε ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του το 1917 και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ιστορική αυτή επέτειο πραγματοποιεί δράσεις, εκδηλώσεις και εκδόσεις με στόχο την απόδοση τιμής σε όσους πρόσφεραν στο Σύνδεσμο και στα πολιτιστικά δρώμενα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Η εκδήλωση παρουσίασης του διπλού δίσκου έκλεισε με ζωντανές μουσικές εκτελέσεις αποσπασμάτων από τους μουσικούς που συμμετείχαν και οι οποίοι είναι οι Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Βασίλης Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Παναγιώτης Λάλεζας (τραγούδι), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Παπαζήκος Φώτης (λαούτο και τραγούδι), Γιάννης Διαμάντης (κιθάρα), Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά).

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος