Νοε
07

ΖΑΓΟΡΙ - Με μεγάλη συμμετοχή το «Οδοιπορικό Υγείας» στους Ασπραγγέλους
Εκτύπωση

 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Θεία Λειτουργία, που προηγήθηκε του Οδοιπορικού, στην εκκλησία του χωριού

 

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κατοίκων των Ασπραγγέλων και ευρύτερα του Ζαγορίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το «Οδοιπορικό Υγείας για την Πρόληψη των Παθήσεων».

Το οδοιπορικό οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Δήμο Ζαγορίου και τους Ιατρικούς Συλλόγους Ιωαννίνων και Αθηνών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου γιατροί πολλών ειδικοτήτων, από τους δυο Ιατρικούς Συλλόγους και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ενημέρωσαν τους δεκάδες συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, για σειρά παθήσεων και τόνισαν τη σημασία της πρόληψης για την υγεία μας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος Φούσας, ο οποίος, αναφερόμενος στη δράση αυτή που υλοποιείται για πολλά χρόνια ανά τη χώρα και στην περιοχή μας, σημείωσε με έμφαση ότι «υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και στο μεγαλύτερο μέρος της (υπήρχε παράλληλα και η εκδήλωση για τη Μάχη της Γκραμπάλας) ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, η αντιδήμαρχος Αγγελική Ράπτη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβριήλ Παπαναστασίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του χωριού.

Ακολούθησε παράδοση φαρμακευτικού υλικού, προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής, το οποίο θα διατεθεί στους ανήμπορους και οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες, αλλά και συζήτηση του κοινού με τους γιατρούς.

Θεία Λειτουργία

Εξάλλου, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο περίπου μηνών πραγματοποιήθηκε στους Ασπράγγελους του Δήμου Ζαγορίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Οι Ασπράγγελοι έγιναν επίκεντρο δύο συνεχόμενων Αρχιερατικών Λειτουργιών, πρώτα στην καμμένη από τους Γερμανούς ναζί εκκλησία στο κέντρο του χωριού και την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων να μιλά στο κήρυγμά του για το έργο των Αγίων Αναργύρων, συνδέοντάς το και με την προσφορά και εθελοντική παρουσία ιατρών στο πλαίσιο του οδοιπορικού υγείας που πραγματοποιήθηκε επίσης την Κυριακή στους Ασπράγγελους.

Έτσι, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανο Φούσα, αλλά και στον Ελευθέριο Γείτονα, για το έργο τους, που «μοιάζει με αυτό των Αγίων Αναργύρων που δεν κράτησαν το χάρισμά τους για τον εαυτό τους, αλλά το μοιράστηκαν με τον κόσμο».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Καταλήγοντας ο κ. Μάξιμος έπλεξε και το εγκώμιο του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με αφορμή όχι μόνο το έργο του στην Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την συντήρηση και αναστήλωση της καμμένης εκκλησίας από τους ναζί, στους Ασπράγγελους.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος