Νοε
07

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - Ζητούμενο η ανανέωση για τη Δημοκρατική παράταξη
Εκτύπωση

Λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, ο εκ των υποψηφίων για τη ηγεσία, περιόδευσε στην Ήπειρο

 

Τη δημιουργία μιας νέας παράταξης που θα διέπεται από εσωτερική δημοκρατία και τα στελέχη της θα σέβονται τους θεσμούς και το κράτος, θέτει ως βασικό στόχο για την επόμενη ημέρα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στα Γιάννενα, ομιλία, μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, το οποίο αποτελούνταν από παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από πολλούς νέους ανθρώπους.

Ενώπιών τους, μίλησε για τη δική του υποψηφιότητα και τι νέο θέλει να φέρει: «Αν ο αρχηγός συμπεριφέρεται στο κόμμα ως λάφυρο της ηγεμονίας του, όταν θα γίνει πρωθυπουργός, θα συμπεριφέρεται στο κράτος επίσης ως λάφυρο. Γι’ αυτό τα αντίβαρα της εσωκομματικής δημοκρατίας πρέπει να γίνουν αντίβαρα της δημοκρατίας. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα ίδια τα κόμματα.

Πρόκειται για καρκινοποιημένα κύτταρα που δεν σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Διότι στο εσωτερικό τους αναδεικνύονται αυτοί που χαϊδεύουν τα αυτιά του εκάστοτε αρχηγού. Εμείς θέλουμε ένα κόμμα που θα αναδεικνύει τους αξιοπρεπείς, τους εργατικούς, τους ανθρώπους που έχουν ιδέες, που έχουν αξίες, που τους γνωρίζουν οι τοπικές τους κοινωνίες για την προσφορά τους, που είναι παιδιά σας, που τα μορφώσατε. Κι όχι αυτούς που δέχονται να γίνουν φερετζέδες σε παλιά συστήματά εξουσίας για να αναδειχθούν στο πολιτικό σύστημα. Αυτό το πολιτικό προσωπικό ανήκει στο χθες. Στο καινούργιο και στο αύριο θα υπάρχει σκληρή, εσωκομματική αξιοκρατία».

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα, ζήτησε καθαρές κουβέντες απ’ όλους, οργάνωση και πίστη ότι η Ελλάδα μπορεί να πάψει να είναι έρημος χαμένων ευκαιριών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε τις εκλογές ως μια ευκαιρία και μεγάλη πρόκληση, ώστε να ανανεωθεί ριζοσπαστικά η Κεντροαριστερά και να υπάρξει ενότητα, την οποία υπηρετεί και η υποψηφιότητά του. Παράλληλα, δήλωσε «παρών», όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, εκτίμησε ότι θα υπάρχει σημαντική συμμετοχή σε σχέση με τα δημοσκοπικά ευρήματα, ενώ προέταξε τον πολιτικό πολιτισμό μεταξύ των υποψηφίων και το γόνιμο διάλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη ημέρα της παράταξης, ανέφερε ότι «το κρίσιμο είναι πως πρέπει να σκοτωθεί η δημαγωγία και το πελατειακό κράτος που αποτελούν τις δύο γάγγραινες της Ελλάδας».

«Συνεχώς», πρόσθεσε, «εμφανίζονται πολιτικοί, παρουσιάζοντας λύσεις ανέφικτες, μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού και υπήρχε ένα σύστημα πολιτικό με το οποίο σήμερα διαιωνίζεται μέσω του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Καμένου, που συνεχίζει τις πρακτικές τις χειρότερες του χθες, οι οποίες είναι το πελατειακό κράτος, έχει γεμίσει η δημόσια διοίκηση με ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητες να παράξουν σημαντικό έργο σε σχέση με τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα».

«Αυτό είναι το στοίχημα για την παράταξη. Η παρουσίαση κάτι καινούργιου, πραγματικά διαφορετικού, να δείξει τη δυναμική σύγκρουσης με όλα τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Μιντιακά, πολιτικά, οικονομικά. Έχω κάθε διάθεση να συγκρουστώ γι' αυτό είμαι και υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Στο μεταξύ, παραδέχθηκε ότι είναι παράδοξο, το γεγονός ότι πρώτα στήνονται κάλπες και μετά ο ενιαίος φορέας.

Όπως είπε η κεντροαριστερά δεν θα γίνει ένα αρχηγικό κόμμα και πως τις αποφάσεις για το ποιος θα είναι ο φορέας, η μορφή του, οι κοινοβουλευτικές ομάδες, «θα τις πάρουν οι προοδευτικοί πολίτες, ο ελληνικός λαός που θα συμμετέχει στην διαδικασία και όχι οι υποψήφιοι».

Σε ομιλίες του σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει η προοδευτική παράταξη στις ρίζες της και να αγκαλιάσει ξανά τους ανθρώπους που βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια μια επώδυνη κατάσταση.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αι υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα τόνισε ότι πρέπει να μιλήσουν όλοι στην καρδιά του πολίτη με καθαρό και αληθινό λόγο. «Να αγκαλιάσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους εξαπάτησαν και να τους οδηγήσουμε σε μια νέα χώρα, σε μια νέα Ελλάδα. Η παλιά Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα που δεν θα επιστρέψουμε ποτέ».

Δίνοντας έμφαση στο λόγο του στη νέα γενιά που είναι απογοητευμένη από την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία ανέφερε: «Δεν δέχομαι η γενιά μου να είναι γενιά της χρεοκοπίας, της μετανάστευσης, της απαξίωσης, της αποτυχίας.

Για να έρθει το καινούργιο πρέπει να είναι πραγματικά καινούργιο. Και δεν το λέω με ηλικιακούς όρους. Καινούργιο είναι ένας άνθρωπος που πολιτεύεται χωρίς δημαγωγία, χωρίς ρουσφέτι. Ένας πολίτης με επάρκεια που μπορεί να συγχρονίσει την παράταξη και την ελπίδα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις».

Περιγράφοντας τις διαφορές της Σοσιαλδημοκρατίας με τη Δεξιά αλλά και με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε:

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Ο ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να ενώσει το λαό στη βάση μιας πολιτικής πρακτικής διαφορετικής από αυτή που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται καινούργια πρόσωπα, διαφορετική κουλτούρα και σεβασμός στους θεσμούς και την αξιοκρατία. Εάν δεν δείξουμε ότι αλλάξαμε πραγματικά, ο κόσμος δεν γυρίζει πίσω. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κάτι καινούριο, είναι η κουλτούρα του χθες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος