Νοε
07

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και τα Γιάννενα
Εκτύπωση

Όλα έτοιμα και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

 

Στις κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αναμένεται να προσέλθουν χιλιάδες ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ. Για τη διαδικασία μίλησε χθες στο Ioannina TV, ο υπεύθυνος της ΝΟΕ, Δικηγόρος Μανώλης Καπελλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενική δοκιμή της ψηφοφορίας που έγινε στις 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εκλογή επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Υποψήφιοι για την αρχηγία είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κων/νος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμήνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Όπως ανέφερε, η γενική δοκιμή, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Άνοιξε το 85% των Εκλογικών Κέντρων σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό, με προσέλευση χειριστών και 4000 περίπου εθελοντών για τη στελέχωση των Εφορευτικών Επιτροπών.

«Δοκιμάστηκαν με επιτυχία σενάρια κρίσης. Αν ληφθεί υπ’ όψη ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας, αρκούσε να ανοίξει το 40% των Εκλογικών Κέντρων για να θεωρηθεί επιτυχής η γενική δοκιμή, η μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελλίδης.

Δικαίωμα συμμετοχής/ψήφου στις εκλογές έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους. Οι συμμετέχοντες/εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο, να καταβάλουν εισφορά /δωρεά ύψους τουλάχιστον τριών (3ων ) ευρώ, να υποβάλλουν αίτηση και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων.

Για την ανάδειξη του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% +1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή 19 του μήνα τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως με απόφαση της ΝΟΕ Ιωαννίνων, στο νομό Ιωαννίνων έχουν ορισθεί τα παρακάτω εκλογικά τμήματα:

Στην πόλη των Ιωαννίνων: Ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού πολυχώρου Δ. Χατζή- παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη και ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην οδό 8ης Μεραρχίας, στη Ριζάρειο Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Επίσης κάλπες θα στηθούν στη Δ.Κ Κατσικά – παλαιό Δημαρχείο, στη Δ.Κ Πεδινής - παλαιό Δημαρχείο, στη Δ.Κ Περάματος - παλαιό Δημαρχείο, στην Κόνιτσα - Δημαρχείο, στους Ασπράγγελλους Ζαγορίου - Δημαρχείο, στο Καλπάκι - παλαιό Δημαρχείο, στην Ελεούσα - παλαιό Δημαρχείο, στο Μέτσοβο - Πνευματικό Κέντρο δήμου Μετσόβου, στα Πράμαντα - δημαρχείο, στο Καλέντζι - παλαιό Δημαρχείο και στο Κρυφοβό - Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης. Στο ψηφοδέλτιο τίθεται ένας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της επιλογής του ψηφοφόρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος