Νοε
07

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Μήνυμα υπέρ του δημόσιου θηλασμού από δεκάδες μητέρες
Εκτύπωση

Δεκάδες μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους, βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Θεατράκι Σκάλας, για να συμμετάσχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, μια γιορτή για την μητρότητα.

Λίγο μετά τις 12, περισσότερες από 60 μητέρες θήλασαν ταυτόχρονα τα μωράκια τους, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για τα οφέλη του θηλασμού και σπάζοντας τα ταμπού.

Ποικίλες δράσεις για τα μικρά παιδιά πλαισίωσαν την εκδήλωση, ενώ μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν ζωγραφίζοντας και χορεύοντας.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στην πόλη μας, τη διοργάνωση είχε αναλάβει και φέτος η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη γιορτή, δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος, είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος