Νοε
08

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Συνεχής η προσπάθεια για αναβάθμιση των σχολικών μονάδων
Εκτύπωση

Το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, πήρε η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για την ίδρυση του 4ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή.

Η εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας εγκρίθηκε από το Σώμα, ωστόσο η προτεινόμενη λειτουργία του δημοτικού σχολείου στο πρώην 2ο Γυμνάσιο Ανατολής συνέπεσε με την αντίστοιχη πρόταση λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στον ίδιο χώρο από τον ΟΚΠΑΠΑ.

Τη σχετική πρόταση, καλείται πλέον να εγκρίνει ή αντίστοιχα να απορρίψει το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των σχολικών μεταβολών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Από την άλλη όμως, υπενθυμίζουμε πως ο ΟΚΠΑΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθησε να αποσπάσει το «πράσινο φως» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης έτσι ώστε το κτιριακό συγκρότημα να παραχωρηθεί για να λειτουργήσει ένας νέος βρεφονηπιακός που θα καλύπτει τις ανάγκες στην Ανατολή.

Μετά από πολλές συζητήσεις η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έδωσε τη συγκατάθεσή της, όμως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την ίδρυση ενός δημοτικού σχολείου στον ίδιο χώρο.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας, δημοτική σύμβουλος, Βούλα Τσίλη δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, αλλά συνεκτιμήθηκαν και οι δύο προτάσεις με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες στην περιοχή και κρίθηκε ότι είναι πολύ περισσότερο σημαντικές οι ανάγκες για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

«Και οι δύο προτάσεις είναι λογικές, τεκμηριωμένες και μεταξύ τους αντικρουόμενες όμως προέχει να βρούμε λύση για τις αυξημένες ανάγκες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Τσίλη που εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα μπορεί να λειτουργήσει ένα δημοτικό σχολείο με δυναμικό έως 150 μαθητές.

«Επειδή και στο παρελθόν το υπουργείο δεν ενέκρινε προτάσεις για την ίδρυση ενός νέου σχολείου στην Ανατολή, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, προτείνουμε πλέον την ίδρυσή του σε υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν τη μεταστέγασή του σε νέο σχολικό συγκρότημα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Ευελπιστούμε το υπουργείο να δει με θετικό τρόπο την πρόταση, γιατί οι ανάγκες είναι εξαιρετικά αυξημένες στην ευρύτερη περιοχή και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλον τρόπο».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Παράλληλα, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης και εξεύρεσης ενός αντίστοιχου χώρου, για την λειτουργία ενός νέου διδακτηρίου που θα καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές της Νέας Ζωής και των Καρδαμιτσίων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος