Νοε
08

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Πόλος έλξης και για τους Ισραηλινούς τουρίστες
Εκτύπωση

  • Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τουριστική εταιρεία από το Ισραήλ, βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Ξενοδόχων – Νέους ορίζοντες για την πόλη άνοιξε η επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο

Μόνο θετικές ειδήσεις και ευχάριστα νέα αναφορικά με την προσέλκυση τουριστών από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο, φτάνουν για τα Ιωάννινα, μετά την επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αλλά κυρίως μετά τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η άριστη συνεργασία με κοινό στόχο την αύξηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης, του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου, έχει πλέον, μήνα με τον μήνα, απτά αποτελέσματα.

Η συνέργεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ένωσης Ξενοδόχων και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την προβολή του προορισμού «Ιωάννινα» φέρνουν συνεχώς θετικά νέα για τον τουρισμό. Έτσι, μετά την Apollo και τις πτήσεις που ήδη ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν από τη Σκανδιναβία, μία ακόμα αγορά, αυτή του Ισραήλ, είναι πλέον πολύ κοντά στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, είχε χθες το πρωί συνάντηση με την εκπρόσωπο της εταιρίας ARKIA, Orly Peleu-Mizrachi, η οποία μετέφερε την πρόθεσή της να ενταχτεί στο καλεντάρι των πτήσεών της για το 2018 το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Η ΑRKIA είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τουρισμού στο Ισραήλ καθώς εκτός από τουριστικό γραφείο διαθέτει και αεροπορική εταιρία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της δε, το ενδιαφέρον της για τα Γιάννενα δεν περιορίζεται μόνο σε πτήσεις που αφορούν πακέτα διακοπών αλλά και στην καθιέρωση προγραμματισμένων πτήσεων από την πόλη μας στο Ισραήλ πιθανά σε εβδομαδιαία βάση.

Η κα. Peleu-Mizrachi τόνισε στο Δήμαρχο ότι η εταιρία της θεωρεί το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ως έναν ανερχόμενο προορισμό λόγω της γεωγραφικής του θέσης η οποία καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο της Ηπείρου που τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Παράλληλα, επισήμανε πως μέχρι τον Φεβρουάριο αναμένεται μια σειρά αποστολών από το Ισραήλ προκείμενου να γίνουν συζητήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τον αριθμό αλλά και το είδος των πτήσεων.

Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία της οι συζητήσεις να έχουν ευοδωθεί πριν την έκθεση Τουρισμού που θα διοργανωθεί μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο ώστε να γίνουν εκεί οι επίσημες ανακοινώσεις παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών κι άλλων φορέων της περιοχής.

Μετά το τέλος της συνάντησης στην οποία μετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα τουρισμού του Δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος και ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης, Σαμ Κουδούνης, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Να προωθήσουμε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν που διαθέτουμε στην περιοχή μας, ένα προϊόν που συνδυάζει, λίμνη, βουνό και θάλασσα, συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση, σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και υψηλού σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ενδιαφέρον που δείχνουν αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων γιατί αυτό αποδεικνύει πως ο αγώνας που κάναμε για την πλήρη αναβάθμισή του έγινε γιατί πραγματικά υπάρχουν προοπτικές αξιοποίησης που θα φέρουν ανάπτυξη για τον τόπο».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Από τη μεριά του ο κ. Γκόλας τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο τουριστικός προορισμός «Ιωάννινα» να γίνει πιο ελκυστικός και να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας, ενώ υπογράμμισε πως το Ισραήλ ήταν και είναι μια αγορά - στόχος για τα Γιάννενα η οποία για να «ανοίξει» προηγήθηκε ένα συστηματικό πλάνο προβολής της πόλης μας αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά τους επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση των δυνατοτήτων που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες σε πολλά επίπεδα όπως ο πολιτισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός, οι χειμερινές διακοπές στα βουνά και φυσικά οι καλοκαιρινές στα παράλια της Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος