Νοε
08

Γραφειοκρατικά εμπόδια για τη μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}


Συνεχίζεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο Σχολή σε αίθουσες προκάτ που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του παλιού «Χατζηκώστα»

Με αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια να εξακολουθούν να δυσκολεύουν τη μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Παπαζόγλειο Σχολή, συνεχίζεται η σημαντική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, να βάλει τέλος, σε μια υπόθεση που εδώ και χρόνια απασχολεί την τοπική κοινωνία.
Το μόνο βέβαιο είναι πως για το θέμα αυτό, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα, ως προς την μεταστέγαση του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο Σχολή σε αίθουσες προκάτ που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου «Χατζηκώστα».
Η τελική επιλογή του χώρου αφού εγκαταλείφθηκε η πρόταση για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αναφέρεται στο παλιό Χατζηκώστα με την Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Παντελή Κολόκα, να έχει δρομολογήσει τη διαδικασία και να έχει ήδη προμηθευθεί τις λυόμενες σχολικές αίθουσες.
Το πότε όμως θα γίνει η μεταστέγαση είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν είναι σε θέση σήμερα να υπολογίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα της μεταστέγασης, επομένως ούτε και το πότε θα μεταφερθούν και θα λειτουργήσουν εργαστήρια της Αρχιτεκτονικής στο Παπαζόγλειο.
«Θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη στην υπόθεση, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω πόσο σύντομα. Όταν λαμβάνεται μία απόφαση και αυτό δεν έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή, για να φιλοξενηθεί μία δομή σε συγκεκριμένο χώρο, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για το που θα μεταφερθεί η δομή που λειτουργεί σήμερα σε αυτόν τον χώρο.
Αυτό δεν έγινε και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε μία διαδικασία αναζήτησης, που θεωρώ ότι πλέον ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κολόκας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος