Νοε
09

Ακόμη πιο ελκυστικός ο προορισμός «Ιωάννινα»
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}


Αισιοδοξία από τους τοπικούς φορείς, για ραγδαία αύξηση των επισκεπτών τη νέα χρονιά, μετά τη συμφωνία για τροφοδοσία των αεροσκαφών με καύσιμα, από τις αρχές του 2018

Έναν τουριστικό προορισμό που πραγματικά μπορεί να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση επισκεπτών τη νέα χρονιά, αναμένεται να αποτελέσει η πόλη των Ιωαννίνων, μετά και την επίλυση του μείζονος ζητήματος του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, στο αεροδρόμιο.
Ήδη το έτος που ολοκληρώνεται η αύξηση επισκεπτών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο, ήταν μεγάλη, ωστόσο από το 2018, αναμένεται τεράστια αύξηση, αφού όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν έρθει σε συμφωνία με τους τοπικούς φορείς, για την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ προς τα Ιωάννινα.
Με δεδομένο ότι το αργότερο στις αρχές του 2018 θα έχει επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της τροφοδοσίας των αεροσκαφών με τα καύσιμα, σύμφωνα και με τις πολιτικές διαβεβαιώσεις της αρμόδιας ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και του Γενικού Γραμματέα κ. Βούρδα, οι συμφωνίες που ήδη ανακοινώνονται και αυτές που βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές του αεροδρομίου.
Μόλις την Τρίτη, μία ακόμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους ισραηλινής εταιρείας τουρισμού, που διαθέτει και αεροπορική εταιρεία, έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ από το Ισραήλ στα Γιάννενα.
Επόμενος «σταθμός» είναι αυτός της Κύπρου, όπου επίσης έχει προετοιμαστεί το έδαφος και μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα για την έναρξη πτήσεων τσάρτερ την περίοδο των Χριστουγέννων.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι τοπικοί φορείς, αλλά και ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θ. Βούρδας πιέζουν τις δύο εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβουν την τροφοδοσία των αεροσκαφών, ώστε η εγκατάστασή τους να γίνει το συντομότερο.
Χθες, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σε δηλώσεις του, ανέφερε αρχικά πως στην παρούσα φάση η υπόθεση της τροφοδοσίας των αεροσκαφών βρίσκεται απλώς σε καλό δρόμο, δεν έχει όμως ακόμη επιλυθεί.
«Η επίλυση αυτού του θέματος θα κάνει πιο θελκτικό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και αυτό που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε είναι να πείσουμε τις εταιρείες που ενδιαφέρονται, ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο. Άλλωστε καμία εταιρεία δε θέλει να ρισκάρει κάποια επένδυση και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε φάση αναμονής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόλας.
Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητά του ότι ο τουριστικός προορισμός «Ιωάννινα» μπορεί να γίνει ένας τελικός και όχι ενδιάμεσος τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό που αναμένονται τα επόμενα χρόνια να φτάνουν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος