Νοε
10

Διαμαντίδης και Φιλίππου ευαισθητοποιούν για τις ιδέες του αθλητισμού
Εκτύπωση

Πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών στην εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Σωματείο Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΒΔ Ελλάδος

 

Δύο κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε διαφορετικές περιόδους, με τεράστιες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό, υποδέχθηκε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το πρωί της Πέμπτης.

Ο Νίκος Φιλίππου και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές, προσκεκλημένοι της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Σωματείο Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΒΔ Ελλάδος.

Μαζί τους οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σκουντής και Βαγγέλης Ιωάννου, που σε ένα κατάμεστο από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πνευματικό Κέντρο, μίλησαν για τις ιδέες του αθλητισμού και το πως αυτές μπορούν να συνυπάρξουν με την έννοια του πρωταθλητισμού.

Οι δύο παλαίμαχοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες από το επίπεδο του πρωταθλητισμού και των σχέσεων που οι ίδιοι δημιούργησαν τα χρόνια που βρέθηκαν στην ελίτ του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεών τους η έννοια του σεβασμού όχι μόνο του αντιπάλου, αλλά και του συμπαίκτη. Ξεχωριστές στιγμές στην εκδήλωση, η αποθέωση στο πρόσωπο ειδικά του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και οι στιγμές που έζησαν οι παριστάμενοι βλέποντας φάσεις από αγώνες της εθνικής ομάδας με τους δύο παλαίμαχους σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι δημοσιογράφοι Β. Σκουντής και Β. Ιωάννου μετέφεραν επίσης τις δικές τους εμπειρίες με όσα έχουν ζήσει ακολουθώντας εδώ και χρόνια τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ και φυσικά την ελληνική εθνική ομάδα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αγγελικής Φωτεινού, του βουλευτή Ιωαννίνων Γ. Στέφου, του αντιπεριφερειάρχη Β. Παπαχρήστου, του δημάρχου Θ. Μπέγκα, του προέδρου του ΠΚΔΙ Κ. Γκόγκου και του πρύτανη Γ. Καψάλη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος