Νοε
10

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ηχηρό «όχι» στις αλλαγές ωραρίων
Εκτύπωση

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους, στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές σε ωράρια και χρόνο εργασίας των γιατρών, εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, πραγματοποίησε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενη για τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο. Σε όλη τη χώρα έγιναν μαζικές πορείες των γιατρών.

Και στα Γιάννενα, υπήρξε συμμετοχή από πλευράς των γιατρών των νοσοκομείων ενώ από πλευράς της ΕΙΝΗ δόθηκε συνέντευξη όπου αναλύθηκαν οι λόγοι που οδήγησαν στην απεργία.

Τόσο η Μαργαρίτα Κιτσανού όσο και ο Μπάμπης Παππάς αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο που ανατρέπει, όπως είπαν, τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο.

Εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την διαδικασία, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα δημόσιας διαβούλευσης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Πρόκειται, όπως είπαν, για ένα νομοθέτημα το οποίο ενσωματώνει όλες τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες, η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος