Νοε
11

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - Αντιδρούν για τις εξαγγελίες των συσσιτίων
Εκτύπωση

Αντιδράσεις υπάρχουν από πλευράς των δασκάλων αναφορικά με τις εξαγγελίες για συσσίτια στα σχολεία.

Ο πρόεδρος των δασκάλων νηπιαγωγών Στέφανος Σίντος, ξεκαθάρισε ότι όλοι θέλουν τα παιδιά να τρώνε αλλά θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

«Στα σχολεία δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι σίτισης, ούτε κατάλληλος εξοπλισμός, δεν υπάρχουν τραπεζοκόμοι. Οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται στις αίθουσες- πάνω στα θρανία, όπου γίνονται μαθήματα» είπε ο κ. Σίντος.

Ο κ. Σίντος αν και συντάσσεται με την ιδέα, διαφωνεί με τον τρόπο που πάνε να την εφαρμόσουν ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «δεν διαθέτουν ούτε τις γνώσεις ούτε την πιστοποίηση που απαιτείται για την παραλαβή, και τον ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο των σχολικών γευμάτων.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τέλος, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, αντιπροτείνει τα σχολικά γεύματα να δίνονται στους μαθητές ώστε να τα παίρνουν στο σπίτι τους ενώ παράλληλα καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αρνηθούν να συγκροτήσουν τις Επιτροπές Παραλαβής και η παράδοση των γευμάτων να είναι στην ευθύνη του αναδόχου. Συνάμα ζητά από τους δασκάλους να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος