Νοε
14

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ - Συγκεκριμένες προτάσεις για ένα καλύτερο Επιμελητήριο
Εκτύπωση

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», θέτει μέσω προτάσεων, τις προϋποθέσεις για ανάδειξη και ανάπτυξη του επιχειρείν

 

Συγκεκριμένες προτάσεις «για να αλλάξει η λειτουργία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ώστε να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των μελών του και της τοπικής κοινωνίας», όπως είπε, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γρηγόρης Γκίκας, υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όπως είχε ανακοινώσει στην εκδήλωση όπου παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του κατέθεσε δέσμη προτάσεων, ενώ το επόμενο διάστημα θα αναλάβει και πρωτοβουλία για την προώθησή τους.

Στην κορυφή της ατζέντας της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», βρίσκονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και στην περιοχή μας, αφού «σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη δυσκολεύονται πλέον να αναπτυχθούν αλλά και να τα βγάλουν πέρα με τους προμηθευτές, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ».

Οι δυσκολίες αυτές οδήγησαν τον κ. Γκίκα να ιεραρχήσει πολύ υψηλά την αναγκαιότητα «να δημιουργηθεί και λειτουργήσει στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για νομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά ζητήματα, εργατικό δίκαιο, πνευματικά δικαιώματα κ.α.

Η οργάνωση και η λειτουργία του γραφείου αυτού σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι προτεραιότητα για την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκίκας «κανένας δεν θα μείνει μόνος του αυτή τη δύσκολη εποχή».

Στους σχεδιασμούς της παράταξης, περιλαμβάνεται και η ίδρυση εταιρείας στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Θα έχει ως στόχο να υποστηρίξει εκείνους τους επιχειρηματίες που δεν τα κατάφεραν και τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Αξιοποίηση προγραμμάτων

Παράλληλα, η αξιοποίηση προγραμμάτων με κοινοτική και εθνική χρηματοδότηση σε διάφορους τομείς της οικονομίας είναι η άλλη προτεραιότητα του κ. Γκίκα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πιστεύει ότι είναι ανάγκη να «προωθηθούν και υποστηριχθούν επιχειρηματικές δράσεις» στον τόπο μας. «Έχει στερέψει η ρευστότητα των επιχειρήσεων» επαναλαμβάνει και εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» για τους επιχειρηματίες. «Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα», θέτει τις δύο προτεραιότητες, ο κ. Γκίκας.

Εξωστρέφεια

Ακόμη, έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των στελεχών της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» εξαιτίας της απομόνωσης στην οποία έχει περιέλθει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια.

«Βουλιάζει χωρίς πνοή, πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και χωρίς συμμάχους», λένε. Ο κ. Γκίκας είναι αποφασισμένος να εργαστεί ώστε «να δημιουργηθεί ένα Επιμελητήριο ανοιχτών οριζόντων, εξωστρεφές».

Στις προθέσεις του είναι να αναπτύξει συνεργασίες και συμπράξεις με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ της Ηπείρου. Ήδη από τις επόμενες ημέρες ο κ. Γκίκας θα αναπτύξει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με συναντήσεις που θα διαμορφώσουν το πλαίσιο των μελλοντικών συνεργασιών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Τα δημοτικά τέλη

Επίσης, οι σχέσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με όλους τους δήμους της περιοχής μας είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο , όπου έχουν στρέψει την προσοχή τους οι επιτελείς της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο».

«Το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργήσει για το καλό όλων των μελών του σε όλους τους δήμους του νομού μας». Αντιλαμβάνονται ότι αυτό απαιτεί στην οργάνωση του Επιμελητηρίου να αναπτύξει μηχανισμούς (ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης, εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως κλπ. για τα μέλη του.

Ο κ. Γκίκας αξιοποιώντας την αυτοδιοικητική εμπειρία που διαθέτει, πιστεύει ότι «πρέπει να επιδιώξουμε σε συνεργασία με τους δήμους τη μείωση των βαρών στους επαγγελματίες (μείωση δημοτικών τελών, ρυθμίσεις κ.α.)

Ο κ. Γκίκας υποστηρίζει ότι «σήμερα το Επιμελητήριο έχει περιοριστεί σε ένα άχαρο διακοσμητικό ρόλο και σε δημόσιες σχέσεις της ηγεσίας του. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Στις προθέσεις του κ. Γκίκα είναι να μετατρέψει το Επιμελητήριο σε πόλο συσπείρωσης και πόλο διεκδίκησης δικαιωμάτων , πόρων και λειτουργιών προς όφελος όλων των επιχειρήσεων.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Επιμελητήριο αγωνιστικό που θα βρίσκεται στο πλάι του επιχειρηματία αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα είναι διεκδικητικό» δίνει το στίγμα των προθέσεων του μιλώντας σε συνεργάτες του.

Τέλος, ο κ. Γκίκας μιλώντας με τους συνεργάτες του τονίζει διαρκώς ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρεί σημαντική προτεραιότητα θεωρεί σημαντική προτεραιότητα «να συζητήσουμε με τους συναδέλφους». Έτσι ομάδες στελεχών της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους ελευθεροεπαγγελματίες του χώρου και «ακούνε τις αγωνίες , τα προβλήματα και τις προτάσεις που καταθέτουν.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο, εδώ βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας της παράταξης «Θα συνεχίσουμε το διάλογο και μετά τις εκλογές» , λέει στους συνεργάτες του.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος