Νοε
15

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - «Όχι» στην στοχοποίησή τους για τους πλειστηριασμούς
Εκτύπωση

Κοινή δήλωση για την άμεση εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να προχωρήσουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, εξέδωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Σταύρος Κοντονής και Νίκος Τόσκας.

Στην κοινή υπουργική δήλωση αναφέρονται στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τα οποία οι ματαιώσεις πλειστηριασμών αφορούν κυρίως σε ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι σε σπίτια φτωχών και αδυνάτων.

Να σημειωθεί ότι για την πρόοδο των πλειστηριασμών τα δύο υπουργεία είχαν αποφασίσει μέτρα αστυνομικής προστασίας των συμβολαιογράφων, η σωματική ακεραιότητα των οποίων τίθεται σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των επιθέσεων για τη ματαίωση των πλειστηριασμών, ενώ, παράλληλα είχε εξαγγελθεί ότι οι επιθέσεις σε βάρος τους θα συνιστούν στο εξής αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα.

Μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θ’ αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 και θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 ευρώ» ενώ θέτουν και το δημόσιο ερώτημα: «ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν;».

Ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Ιωαννίνων Γιάννης Παππάς κληθείς να σχολιάσει όλα όσα γίνονται αλλά και την κοινή δήλωση των δυο υπουργών που ουσιαστικά χρησιμοποιούν τα περισσότερα από τα επιχειρήματα του συμβολαιογραφικού κόσμου, υποστήριξε ότι «από ευχολόγια έχουμε χορτάσει».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «οι συμβολαιογράφοι είναι στη μέση τόσο από πλευράς της πολιτείας όσο και από πλευράς των πολιτών».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην απόφαση της γενικής συνέλευσης για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να στοχοποιούνται οι συμβολαιογράφοι» επειδή εκτελούν το καθήκον τους ξεκαθαρίζοντας «ότι δεν προκαλούν οι ίδιοι τους πλειστηριασμούς».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τέλος, στάθηκε στην ενόχληση που προκαλείται στο σύνολο των συμβολαιογράφων να συνδέεται ο συμβολαιογραφικός κόσμος με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την στιγμή που η ίδια η πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια θεσπίζει.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος