Νοε
18

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Αναγκαιότητα η ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων
Εκτύπωση

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το μείζον ζήτημα για την πόλη και το Πανεπιστήμιο – Τι συζητήθηκε

και για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

 

Το μείζον ζήτημα της ορθής και άμεσης κατά το δυνατόν, διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη και το Πανεπιστήμιο, συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Αναφορικά με το ζήτημα των αδέσποτων, ο Δήμαρχος αφού ανέλυσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος προκείμενου να αμβλυνθεί το πρόβλημα αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν με τη γενικότερη διαχείριση των αδέσποτων σε όλη τη χώρα κάλεσε ανοιχτά το Πανεπιστήμιο να συμβάλει κι αυτό πιο ενεργά στους τομείς ευθύνης του.

«Υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι εμείς σα Δήμος τοποθετήσαμε τις ταΐστρες περιμετρικά του Πανεπιστημίου και κάποιοι τις μετέφεραν σε δύο τρεις συγκεκριμένους χώρους συνάθροισης πολιτών και φοιτητών μέσα στην πανεπιστημιούπολη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αγέλες. Εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση από το ίδιο το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο κ. Μπέγκας ο οποίος πρόσθεσε ότι η απομάκρυνση των αδέσποτων από το χώρο του Πανεπιστημίου δεν είναι από μόνο του ένα μέτρο που θα λύσει το πρόβλημα γιατί «τα σκυλιά μπορεί να απομακρυνθούν από το χώρο αυτό αλλά κανείς δεν τα εμποδίζει να επιστρέψουν καθώς εκεί έχουν μάθει ότι θα βρουν φαγητό».

Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης ενημέρωσε πως το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου θα γίνει εμβολιασμός σε όλα τα αδέσποτα στο χώρο του πανεπιστήμιου ενώ ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Μπρέχας στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου άμεσα «αλλιώς όσα μέτρα κι αν παρθούν το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί».

Μέχρι σήμερα ο δήμος Ιωαννιτών έχει παρέμβει κάνοντας διαχείριση και επανένταξη σε 151 αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο, όπως ανέφερε ο κ. Μπρέχας.

Οι πρώτες διεθνείς

πτήσεις στο αεροδρόμιο

Εξάλλου, μια μικρή αναφορά χωρίς πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Κύπρο τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα σε κοινή συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη και την Ένωση Ξενοδόχων, έκανε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε το γεγονός ότι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από την Κύπρο στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έχουν πλέον μπει στο καλεντάρι του 2018 από το Φεβρουάριο είναι πολύ σπουδαίο και ιστορικό για την πόλη και το αεροδρόμιό της καθώς θα είναι οι πρώτες διεθνείς πτήσεις με προορισμό τα Ιωάννινα.

«Η συστηματική δουλειά που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα μαζί με την Περιφέρεια, την Ένωση Ξενοδόχων, το Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο αποδίδει συνεχώς νέες συνεργασίες και φέρνει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται. Οι πρώτες διεθνείς πτήσεις θα είναι γεγονός από τον Φεβρουάριο και είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να καταστήσουμε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ένα διεθνές αεροδρόμιο σημείο αναφοράς στη βορειοδυτική Ελλάδα», είπε ο κ. Μπέγκας.

Ενός λεπτού σιγή

Εν τω μεταξύ, τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική και τη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες εξέφρασε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων τηρώντας μάλιστα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για μια ανείπωτη τραγωδία η οποία όμως προήλθε ως αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών που έγιναν στο παρελθόν, προκάλεσαν τη φύση και οδήγησαν στα τραγικές εικόνες που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα κι όχι μόνο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι κοντά στους συγγενείς και στα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας. Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας και απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να καταλογιστούν κι ευθύνες εκεί που αντιστοιχούν», είπε ο κ. Μπέγκας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος