Ιαν
04

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Στη συνάντηση με τη Θ. Φωτίου, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ
Εκτύπωση

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλλιπος Τσουμάνης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των Δημάρχων με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, η οποία θα τους ανακοινώσει το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει βεβιασμένη την απόφαση της κα Φωτίου, για τρεις λόγους:

- Πρώτον, ποιοι εξέτασαν τα στοιχεία του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή», με ποιους έγινε διάλογος και πώς κατέληξαν στις προτάσεις που θα παρουσιαστούν;

- Δεύτερον, γιατί κλήθηκαν στη συνάντηση 203 δήμοι και δεν κλήθηκαν οι υπόλοιποι. «Είναι δυνατόν, σημειώνει η ΚΕΔΕ, από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι του 1/3 των δήμων της χώρας; Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι το ζήτημα αυτό, αφορά όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις και ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να «βλέπει» δεκαετίες μπροστά».

- Και τρίτον, «σε αυτήν τη συνάντηση δεν κλήθηκε το κορυφαίο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος».

«Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό. Γι’ αυτό και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά από σχετική διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού», τονίζει η ΚΕΔΕ .

Η ΚΕΔΕ καλεί την κα Φωτίου έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της.

«Να προχωρήσει μαζί με την ΚΕΔΕ και όλους τους δήμους

- στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου

- που να αφορά όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις

- με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

- συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

p.p1 {margin: 5.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 5.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px 'Times New Roman'}

με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων , ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος