Ιαν
04

Γ. ΣΤΕΦΟΣ - Το κοινωνικό μέρισμα, δόθηκε σύμφωνα με φορολογικά στοιχεία
Εκτύπωση

Σε τρία σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά και την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος.

Για το κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε ότι «δόθηκε από την κυβέρνηση σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία».

Ο ίδιος, επιθυμεί το επόμενο διάστημα η κοινωνία να μην έχει ανάγκη τα μερίσματα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι επιλέχτηκε ένας τρόπος διανομής σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια του εκάστοτε φορολογούμενου.

Για το προσφυγικό, αναφέρθηκε στις αλλαγές των συνθηκών υποδοχής και φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων σημειώνοντας ότι οι περσινές συνθήκες δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Άλλωστε, στον Κατσικά δεν υπάρχουν πια σκηνές και οι συνθήκες διαβίωσης είναι σαφώς βελτιωμένες.

Τα κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί διαθέτουν θέρμανση και ζεστό νερό ενώ παράλληλα έχουν γίνει παρεμβάσεις και στον εξωτερικό χώρο.

Ο κ. Στέφος στρέφει τα βέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δεν τηρεί όλα όσα πρέπει αναφορικά με την μετακίνηση και επανένωση προσφυγικών οικογενειών με μέλη τους που βρίσκονται σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα το προσφυγικό και η Ελλάδα κάνει όλα όσα μπορεί για να βοηθήσει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο βουλευτής ερωτηθείς για το Σκοπιανό αλλά και τους τριγμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι είναι ένα θέμα που δεν ενδείκνυται για εσωτερική μικροπολιτική κατανάλωση ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση το χειρίζεται με την δέουσα σοβαρότητα που έχει.

p.p1 {margin: 5.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 5.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφορικά με το ονοματολογικό των Σκοπίων, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει στη λύση του», εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή», ενώ χαρακτήρισε ως «γελοίο» το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία του» και να μην «κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος