Ιαν
09

ΟΚΠΑΠΑ - Νέο σήμα κινδύνου για τους παιδικούς σταθμούς
Εκτύπωση

Πυρά από τον Φ. Τσουμάνη κατά της Θ. Φωτίου για την «ενίσχυση» των δομών προσχολικής ηλικίας

 

Με πυρά κατά της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών, Φίλιππας Τσουμάνης, πήρε χθες θέση, αναφορικά με το αν τελικά ενισχύονται στην ουσία οι παιδικοί σταθμοί, όπως προ ημερών είχε δηλώσει η αν. υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούμανη, δεν υπάρχει ενίσχυση και δημιουργία νέων παιδικών σταθμών ύψους 335 εκ. ευρώ, καθώς τα χρήματα είναι τελικά 15 εκ. ευρώ και δεν αφορούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο, κατασκευή νέων παιδικών σταθμών αλλά δημιουργία νέων τμημάτων με χρηματοδότηση 50.000 ευρώ στο ένα τμήμα και 75.000 ευρώ στα δυο τμήματα.

Ο κ. Τσουμάνης εξαπέλυσε σκληρή κριτική λέγοντας ότι υπάρχει σημαντικό θέμα με την κάλυψη των παιδιών υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός των δομών προσχολικής ηλικίας καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από τους δημόσιους αλλά ούτε και από τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Στην συνάντηση ο κ. Τσουμάνης πήγε προετοιμασμένος με τέσσερις συνολικά προτάσεις για την κατασκευή και λειτουργία παιδικών σταθμών.

Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε προτάσεις για παιδικούς σταθμούς στις περιοχές της Ανατολής, στα Μέλανδρα, στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Καλούτσιανη. Ωστόσο, όπως είπε, κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για ανεγέρσεις νέων σταθμών αλλά μόνο για λειτουργία νέων τμημάτων κάτι που δεν είναι το ζητούμενο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ.

«Άλλο τμήμα και άλλο νέος παιδικός σταθμός», είπε δείχνοντας την ενόχλησή του για τις «τυμπανοκρουσίες» της υπουργού.

Οι λειτουργικές δαπάνες

Παράλληλα, στη συνάντηση κλήθηκαν εκπρόσωποι 203 δήμων της χώρας και άρα δεν υπήρξε η δυνατότητα να αναλυθούν όλες οι παράμετροι των ζητημάτων.

Ωστόσο υποβλήθηκαν κάποιες ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών αλλά και με το προσωπικό. Ο κ. Τσουμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν όλα από το πρόγραμμα Voucher και υποστήριξε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τον συγκεκριμένο τρόπο αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις και με κατασκευή και λειτουργία νέων ολοκληρωμένων δομών.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Δεν λύνονται έτσι τα θέματα. Οι παιδικοί σταθμοί είναι ολοκληρωμένες δομές που εκτός του προσωπικού έχουν συγκεκριμένους χώρους, αίθριο και αύλειο χώρο και πολλά άλλα. Χρειαζόμαστε νέους παιδικούς για να καλυφθούν οι ανάγκες», κατέληξε ο κ. Τσουμάνης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος