Ιαν
09

ΑΝΑΤΟΛΗ - Αναβίωσε και φέτος το έθιμο των Μωμόγερων
Εκτύπωση

Το λαϊκό δρώμενο των Μωμόγερων αναβίωσε ανήμερα των Θεοφανείων από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, σε συνεργασία με την δημοτική κοινότητα Ανατολής.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε στις 11 το πρωί, από την έδρα της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, στην οδό Κερασούντος 13, στην Ανατολή Ιωαννίνων, όπου συγκεντρώθηκαν οι Μωμόγεροι.

Οι Μωμόγεροι περιόδευσαν στους δρόμους, τις πλατείες και τα σπίτια της Ανατολής ενώ το λαϊκό δρώμενο κορυφώνεται απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, όπου θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι.

«Το έθιμο ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια. Το πιστέψανε οι άνθρωποι της περιοχής μας και έτσι αναβιώνει και στην Ανατολή. Ξεκινήσαμε με κάποιες δυσκολίες αλλά συνεχίζει ο κόσμος να το αγκαλιάζει το έθιμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κύριος διοργανωτής της εκδήλωσης.

Δήλωση έκανε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατητρσίδης που συνεχάρη και δημόσια το προεδρείο του συλλόγου Μικρασιατών. Ο αντιδήμαρχος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και υπογράμμισε ότι θα είναι κοντά στο πλευρό των Μικρασιατών.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ο κ. Παπαστεργιού πρόεδρος της Κοινότητας ευχήθηκε και αυτός «χρόνια πολλά» και στάθηκε στην αναβίωση του εθίμου ευχόμενος χρόνο με το χρόνο να γίνεται καλύτερη η διοργάνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος