Ιαν
09

ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ενθαρρυντικά στοιχεία και μείωση των ατυχημάτων
Εκτύπωση

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έχει η Τροχαία Ιωαννίνων, στη διάθεσή της, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτά, στοιχεία που αφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κυρίως την οδηγική συμπεριφορά στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Όπως αποδεικνύεται από τη μία η αύξηση των ελέγχων και από την άλλη η παράδοση προς χρήση της Ιόνιας Οδού, συνέβαλαν στο να μειωθεί το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων.

Ωστόσο, προβληματισμός υπάρχει για την αύξηση των ορίων ταχύτητας από πλευράς των οδηγών καθώς, σύμφωνα με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, Γιώργο Αζέλη οι οδηγοί «πατούν παραπάνω» το γκάζι τόσο στην Ιόνια όσο και στην Εγνατία.

Το αισιόδοξο κομμάτι είναι αυτό που έχει να κάνει την μέθη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ολοένα και περισσότεροι οδηγοί δεν πιάνουν τιμόνι όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ και προτιμούν να μεταβούν στον τελικό προορισμό τους με άλλο μέσο και με άλλο οδηγό. «Δείχνει πως η ενημέρωση πιάνει τόπο, εάν κρίνουμε από τους ελέγχους που διενεργούμε», είπε ο διοικητής της Τροχαίας.

Εξίσου σημαντικό είναι το θέμα που έχει να κάνει με την κίνηση των πεζών στις διαβάσεις και όχι μόνο. Ο κ. Αζέλης καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί τόσο όταν κινούνται σαν πεζοί όσο και όταν οδηγούν.

Όπως ανέφερε, δυστυχώς δεν σέβονται οι οδηγοί τις διαβάσεις αλλά την ίδια στιγμή και οι πεζοί έχουν την ευθύνη τους καθώς ακολουθούν τον ΚΟΚ και περνούν από κάθε άλλο σημείο πλην των διαβάσεων. «Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και από τις δυο πλευρές και τήρηση του Κώδικα ώστε να μην έχουμε παρασύρσεις πεζών που συνήθως είναι άτομα ηλικιωμένα» είπε.

Τα στοιχεία για το Δεκέμβριο

Έτσι, συνολικά στην Ήπειρο, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2016). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2016), κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2016), 7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2016).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 10 το 2016). Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση, παραβίαση προτεραιότητας, λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς και οι καιρικές συνθήκες.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.971) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος