Ιαν
10

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - Στην αντεπίθεση για τις παραπάνω ώρες στα σχολεία
Εκτύπωση

Στην αντεπίθεση ετοιμάζονται να περάσουν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να εφαρμόσει το νόμο 1566/85.

Ο συγκεκριμένος νόμος ουδέποτε εφαρμόστηκε ως τώρα και προβλέπει την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα. Έτσι η ηγεσία του υπουργείου επικαλείται την αντίστοιχη πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και μάλιστα στο νομοσχέδιο το υπουργείο προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο, συνολικά 30 ώρες την εβδομάδα.

Με τη ρύθμιση θα ορίζεται και το πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμόζεται το υποχρεωτικό 30ωρο, με τις εργασίες των εκπαιδευτικών πέραν των διδακτικών καθηκόντων τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών αντέδρασε και τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία όσο και η ΟΛΜΕ έχουν ήδη προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για την εφαρμογή ενός μέτρου με τιμωρητική διάθεση σε βάρος των εκπαιδευτικών και τελική στόχευση την αύξηση του διδακτικού ωραρίου.

Σε χθεσινές δηλώσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας προχωρούν στην υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών για 30 ώρες την εβδομάδα στα σχολεία.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Προφανώς ο υπουργός δεν γνωρίζει εάν οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται για υπερωρίες, προφανώς δεν γνωρίζει, ότι το έργο του εκπαιδευτικού δε σταματά στην τάξη, αλλά συνεχίζεται κάθε απόγευμα με την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Το βέβαιο είναι, ότι θα αντιδράσουμε στην υποβάθμιση των εργασιακών μας σχέσεων», σημείωσε ο κ. Σίντος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος