Ιαν
10

Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - Με αυτοσχέδιες παγίδες έπιανε άγρια ωδικά πτηνά
Εκτύπωση

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός Έλληνα, κατοίκου Αθηνών και στην κατάσχεση δέκα άγριων ωδικών πτηνών προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και στην Ομοσπονδία, κλιμάκιο της Θηροφυλακής διενήργησε περιπολία και ελέγχους στην περιοχή της Τ.Κ Γκριμπόβου του Δήμου Ζίτσας, όπου εντόπισε ένα άτομο, που όπως διαπιστώθηκε είχε στήσει αυτοσχέδιες παγίδες (ξόβεργες) για άγρια ωδικά πτηνά.

Όπως διαπιστώθηκε στις αυτοσχέδιες παγίδες είχαν ήδη εγκλωβιστεί δέκα άγρια ωδικά πτηνά (καρδερίνες).

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τα ωδικά πτηνά και οι παγίδες κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Δασαρχείο προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απελευθέρωσής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με αφορμή το περιστατικό, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση που έχουν όλοι, να σέβονται την κείμενη νομοθεσία και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ελληνικής υπαίθρου.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση το Δ.Σ., εκφράζει σε σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια θερμές ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, χωρίς κυνηγετικά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος