Ιαν
10

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί «σταθμό» στο Δρόμο του Μεταξιού
Εκτύπωση

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο European Silk Road – Marco Polo Routes, το οποίο εδρεύει στην Βενετία της Ιταλίας, εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Σκοπός του δικτύου είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, της τοπικής ανάπτυξης, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας.

Παράλληλα μέσω του δικτύου προωθείται η ενίσχυσή του εμπορικού τομέα, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις νεανικές και καινοτόμες start ups.

Με στόχο την ενεργοποίηση πρωτοβουλιών με θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την παραγωγικότητα των πόλεων που συμμετέχουν, το δίκτυο καλείται να ενισχύσει την ελκυστικότητα των εμπλεκομένων φορέων μέσω της δημιουργίας πολιτιστικών δράσεων σε διεθνή κλίμακα.

Η ένταξη του Δήμου μας στο εν λόγο δίκτυο θα αποτελέσει τη «γέφυρα» με τον Βενετσιάνικο κόσμο και γενικά με την ιταλική κουλτούρα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι εταίροι της ESR είναι, για την Ιταλία είναι, η Assonautica Italiana, η Ιταλική ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Φόρουμ AIC-Αδριατικής και του Ιονίου Επιμελητηρίου, το Biennial Habitat «Μεσογειακή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», ο Δήμος Gradara del Bruscolo, Σχολή μαγειρικής Med του Ceglie Messapica. Για την Αλβανία, Fondacioni Europa. Για την Κροατία Zaklada Europa και το Ίδρυμα Arset Labor. Για την Ελλάδα, εκτός από τη νέα είσοδο της Ηγουμενίτσας, είναι ο Δήμος Κέρκυρας, ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ενώ ενεργοποιούνται παράλληλα και οι διαδικασίες για την ένταξη του Δήμου Αθηναίων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος