Ιαν
12

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στους δρόμους σήμερα για το πολυνομοσχέδιο
Εκτύπωση

Στους δρόμους βγαίνουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι των Ιωαννίνων, αντιδρώντας αυτή τη φορά στο πολυνομοσχέδιο που ήδη έχει φτάσει για συζήτηση στη Βουλή, με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αυτό, έχει προκηρύξει για σήμερα Παρασκευή, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Παρότι ζητήθηκε και συζητήθηκε στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις το ενδεχόμενο πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετική απόφαση δεν ελήφθη και έτσι κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, όπως των Ιωαννίνων, ανέλαβαν την ευθύνη για κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Ν. Έξαρχος έκανε λόγο για «δήθεν» θετικές εξελίξεις τις οποίες αναγγέλλει η κυβέρνηση, μέσα από ένα πολυνομοσχέδιο που έχει πολλά περισσότερα αρνητικά από οποιαδήποτε θετικά.

Παράλληλα ο κ. Έξαρχος άσκησε σκληρή κριτική στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που δεν ακολούθησαν την πρόταση για διεξαγωγή πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Τ.Ε Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με τον Δημ. Πιτσιάβα να τονίζει πως το πολυνομοσχέδιο έρχεται ως «κερασάκι στην τούρτα» και νέων μέτρων που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης.

«Δεν είναι τυχαίο επομένως το χτύπημα της απεργίας που ήταν πάγιο αίτημα του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό η ημερομηνία κατάθεση του πολυνομοσχεδίου θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και ως «εθνική γιορτή» του κεφαλαίου στην Ελλάδα».

Τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εξάλλου, στο φύλλο του Ριζοσπάστη το Σαββατοκύριακο στο μεταξύ θα βρίσκεται η διακήρυξη της Κ.Ε του ΚΚΕ, με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια δράσης του ΚΚΕ.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ο κ. Πιτσιάβας για την Τ.Ε Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας πρόσθεσε ακόμη πως έχει εκδοθεί σε τοπικό επίπεδο ειδική ατζέντα που περιέχει ιστορικά γεγονότα τα οποία εξελίχθηκαν στην Ήπειρο. Τέλος την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 13.00 στη Λέσχη του Πανεπιστημίου πραγματοποιείται πρωτοχρονιάτικη συνεστίαση από την Τ.Ε του ΚΚΕ.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος