Ιαν
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Αλλάζουν σελίδα οι αθλητικοί χώροι
Εκτύπωση

«Οδηγός» για την αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων, το «στολίδι»του Πολυκλαδικού που παραδόθηκε προς χρήση – Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για τη λειτουργία του νέου Κλειστό Γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ

 

Με ταχείς ρυθμούς και χωρίς πολλά λόγια, αλλά με περισσότερη ουσία και ποιότητα, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, βάζει μήνα με τον μήνα το δικό τους λιθαράκι, στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων.

Η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη από την πρώτη στιγμή την ανάγκη που υπάρχει σε ολόκληρο το Δήμο, για καλύτερους και πιο ποιοτικούς αθλητικούς χώρους, έδωσε την ανάλογη βαρύτητα και πλέον ολοκληρώνει σταδιακά έργα που αποδεικνύουν την προτεραιότητά της στον τομέα αυτόν.

Έτσι, χθες, η Δημοτική Αρχή, παρέδωσε προς χρήση, ένα κλειστό γυμναστήριο πραγματικό «στολίδι». Ο λόγος για το κλειστό που βρίσκεται στο συγκρότημα των σχολικών μονάδων του 8ου Γενικού Λυκείου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου και το οποίο θα αποτελέσει «οδηγό» για την αναβάθμιση και των υπόλοιπων κλειστών γυμναστηρίων σχολείων στο Δήμο.

Το ανανεωμένο γυμναστήριο επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοντά την «μεταμόρφωση» ενός χώρου που ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος για όσους τον χρησιμοποιούσαν.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας η παρέμβαση αυτή είναι ένα απτό δείγμα γραφής για την ποιότητα των έργων που παραδίδει η Δημοτική Αρχή, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η αποκατάσταση των γυμναστηρίων στις σχολικές μονάδες του Δήμου την ίδια στιγμή που συνεχίζονται και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων.

«Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Η Δημοτική Αρχή έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αλλά και τη δημιουργία νέων.

Με τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα και το σχεδιασμό που υπάρχει για νέες, αποδεικνύει στην πράξη ότι ενισχύει τις αθλητικές υποδομές προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες Γιαννιώτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε μέσω ερασιτεχνικών σωματείων, είτε μεμονωμένα.

«Οι παρεμβάσεις μας σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό είναι ενταγμένες σε έναν συνολικό σχεδιασμό. Θέλω να θυμίσω πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος ενώ έπονται και οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Ταυτόχρονα εξελίσσονται οι εργασίες σε 2 ανοιχτούς αθλητικούς χώρους στην Κιάφα και την Καλούτσιανη οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες δύο περιοχών που για πολλά χρόνια υστερούσαν εκτός των άλλων και στον τομέα των αθλητικών υποδομών», τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος έκλεισε σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά στην πράξη τη φιλοσοφία των συνεργιών καθώς σύντομα, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, θα θέσει σε λειτουργία το νέο κλειστό γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ, η λειτουργία του οποίου θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΑΝΚΙ.

Η παρέμβαση

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με την μόνωση της στέγης, την ηχομόνωση και τη θέρμανση του κτιρίου όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου με ειδικό αντικραδασμικό υλικό.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί παραδίδουμε ένα χώρο αξιοπρεπή μα πάνω απ' όλα ασφαλή για όλους όσους γυμνάζονται σε αυτόν. Επίσης να τονίσω πως με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED κάτι που δείχνει πως ο αθλητισμός δημιουργεί συνεργασίες οι οποίες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Λιόντος προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα γυμναστήρια αλλά και σε αυλές σχολείων.

Για δικαίωση μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας έκανε λόγο από τη μεριά της η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Στόχος μας είναι και τα υπόλοιπα γυμναστήρια των σχολείων να λειτουργούν όπως αυτό που παραδώσαμε σήμερα», είπε η κα. Τσίλη ευχαριστώντας καθηγητές, μαθητές, σωματεία και αθλητές για την υπομονή που έκαναν μέχρι να παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη χρήση του προκειμένου να διατηρηθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τέλος την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν τόσο οι διευθυντές των σχολείων όσο και εκπρόσωποι των Συλλόγων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γυμναστήριο. Ο διευθυντής του 8ου Λυκείου Ν. Βράνος και εκ μέρους των αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν τα σχολικά γυμναστήρια ο Γ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκαν επίσης στη σπουδαιότητα για τον αθλητισμό της πόλης και τη λειτουργία των σχολείων, να υπάρχουν τέτοιες αθλητικές υποδομές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος