Ιαν
18

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ - Λύσεις με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών
Εκτύπωση

Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία με τη βοήθεια των έντεκα scanner, που προμηθεύτηκε ο Δήμος

 

Η αύξηση των ελέγχων με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, είναι ένας από τους τρόπους που αποφασίστηκε να προχωρήσουν για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ήδη, άλλωστε, η αλλαγή της νομοθεσίας που επιτάσσει την υποχρεωτική επανένταξη των αδέσποτων ζώων που διαχειρίζονται από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται πως πραγματικά μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος.

Έτσι φαίνεται πως μέτρα, όπως η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, θα βοηθήσουν. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών, το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην προμήθεια έντεκα συνολικά ειδικών συσκευών αναγνώρισης (scanner) του κωδικού αριθμού που πρέπει να έχει με την ηλεκτρονική του ταυτότητα κάθε σκύλος.

Δύο από τις ειδικές συσκευές παραχωρήθηκαν στην Ε’ ΚΟΗ για τις ανάγκες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Ε’ ΚΟΗ είναι από τις πρώτες οργανώσεις στη χώρα που εδώ και δύο χρόνια έχει προχωρήσει με δικές της δαπάνες στην προμήθεια των ειδικών συσκευών τις οποίες χειρίζονται καθημερινά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Όπως εξήγησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, που διατηρεί και μία δεύτερη ιδιότητα στο Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ Χαρ. Μπρέχας ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι και από τη Δημοτική Αστυνομία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ενώ έχει διατεθεί ένας αριθμός συσκευών και στην ΕΛ.ΑΣ.

«Προς το παρόν δεν τις έχουν παραλάβει, γιατί περιμένουν την σχετική εντολή από το υπουργείο. Η αστυνομία όμως θα επικουρεί τους ελέγχους όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο», σημείωσε ο κ. Μπρέχας.

Η επίλυση του προβλήματος πάντως είναι μία μακρά διαδικασία, ειδικότερα για το δήμο Ιωαννιτών που τα τελευταία χρόνια έχει διαχειριστεί μέσω του καταφυγίου και του γραφείου αδέσποτων ζώων περίπου 1800 σκυλιά.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Όταν αποφασίσαμε να αυξήσουμε τους ρυθμούς διαχείρισης, με επιπλέον στειρώσεις φτάσαμε στην αύξηση του αριθμού των ζώων στο καταφύγιο. Το πρόβλημα όμως δεν το δημιουργεί κανείς άλλος πέραν της νομοθεσίας, που υποχρεώνει την επανένταξη των ζώων που διαχειρίζονται οι φορείς. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ζώο που επανεντάσσεται δεν πρόκειται ποτέ να εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε ζητήσει ως δήμος Ιωαννιτών την αλλαγή της νομοθεσίας και περιμένουμε την εφαρμογή όσων ο κ. Τσιρώνης υποσχέθηκε πριν από μερικούς μήνες στη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο», τόνισε ο κ. Μπρέχας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος