Φεβ
14

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-Άνοιξε τις πύλες του για τους φοιτητές του Erasmus+
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τους φοιτητές του προγράμματος Erasmus+ για το εαρινό εξάμηνo, υποδέχτηκε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη Mονή Δουρούτης.

Συνολικά 18 φοιτητές του προγράμματος βρέθηκαν στον χώρο της Μονής και ενημερώθηκαν για το τι μπορούν να κάνουν όσο καιρό θα παραμείνουν στην χώρα μας και στα Γιάννενα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής, Γιώργος Καψάλης, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του προγράμματος δίνοντας όλες τις διαστάσεις από την παραμονή των φοιτητών στην πόλη μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίκουρος καθηγητής του Οικονομικού τμήματος κ. Σταυρακούδης. Ο κ. Σταυρακούδης είναι ο συντονιστής του προγράμματος Erasmus+ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και ανέλυσε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τα οφέλη εργασιακής εμπειρίας, πώς οι φοιτητές μπορούν να λάβουν οφέλη μετακινούμενοι για λίγους μήνες στο εξωτερικό, πώς οι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού μπορούν να επωφεληθούν από την απασχόληση εισερχόμενων φοιτητών από το εξωτερικό, και πώς η κοινωνία συνολικά ωφελείται από τη διεθνή κινητικότητα φοιτητών και εργαζόμενων.

Στα οφέλη του προγράμματος αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Μητροκώστα.

Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών υποδέχεται φοιτητές από 6 χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, στις 11:15πμ, στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνεται επίσης ενημερωτική συνάντηση/συζήτηση για τα οφέλη της πρακτικής άσκησης Erasmus+ σε χώρα διαφορετική από τη χώρα σπουδών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος