Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» – Παρέμβαση Ζάψα για την κακοποίηση και την υπόθεση Λιγνάδη

Σε παρέμβαση για το μείζον ζήτημα της κακοποίησης των ανθρώπων και την υπόθεση Λιγνάδη, έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας.

Μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του αναφέρει και τα εξής: «Εκ μέρους της παράταξης μου, με αίσθημα ευθύνης και πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε ένα τεράστιο ζήτημα που συγκλονίζει την χώρα και αφορά στις καταγγελίες για την κακοποίηση των ανθρώπων, γυναικών και παιδιών, ανδρών, στον σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης.¨Θεωρούμε ότι ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών και ανδρών που έχουν υποστεί κακοποίηση. Σε ότι αφορά το trafficking παιδιών και γυναικών, που αρρωστημένα μυαλά φαίνεται ότι κατά κόρον και μέσα από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες επεδίωκαν τον βιασμό, την καταστροφή και τον εξευτελισμό των θυμάτων, θεωρούμε ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δυστυχώς η υπόθεση Λιγνάδη είναι μαύρη σελίδα για την Ελληνική πολιτεία. Ζούμε σε μια κοινωνία που δυστυχώς η εξουσία, η δύναμη, η εκμετάλλευση, το χρήμα μας έχουν αλλοτριώσει και η αξία του ανθρώπου φαίνεται να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Όμως, ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποιο κι αν είναι το ερώτημα, όπως μας είπε ο Αντρέ Μπρετόν. Σε ότι μας αφορά θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα θύματα που με δύναμη ψυχής βγήκαν να καταγγείλουν όλα όσα αποτρόπαια έζησαν προκειμένου να σπάσει το απόστημα της κακοποίησης στην χώρα μας. Καταδικάζουμε τη βία. Το Κοινό των Ηπειρωτών στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα και άνδρα που κακοποιείται λεκτικά και σωματικά, δίπλα σε κάθε παιδί που καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούνται ως δούλοι στην σύγχρονη οικονομία. Τέλος προτείνουμε την άμεση σύγκλιση της Κοινωνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ισότητας με όλους τους θεσμικούς φορείς: Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, Αστυνομία, Περιφερειακή Εκπαίδευση & υπεύθυνους για μπούλινγκ, Εργατικό Κέντρο και Επιθεώρηση Εργασίας, για τους χώρους εργασίας, προκειμένου να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην Ήπειρο σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ