Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

«ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» – Προτάσεις για την αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου

Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα παλιά Γιάννινα» ενόψει της έναρξης των εργασιών ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, και με ανακοίνωσή του, καλεί φορείς, επαγγελματίες, επιστήμονες, κατοίκους και όποιον άλλο επιθυμεί, να καταθέσουν προτάσεις, για την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή του ιστορικότερου εμπορικού και πολιτιστικού κέντρου των Βαλκανίων κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Ειδικότερα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή για τη δημιουργία του Open Mall, μίας φιλόδοξης πρότασης που μπορεί υπό προϋποθέσεις να αναβαθμίσει ποιοτικά την πιο εμβληματική ίσως περιοχή των Ιωαννίνων, που έβαλε τη σφραγίδα της ως το πολιτιστικό και οικονομικό επίκεντρο των Βαλκανίων.

Στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος δέχεται προτάσεις και πρακτικές από αντίστοιχες πόλεις, που υλοποίησαν παρόμοιες προτάσεις ανάδειξης, μέσα από φωτογραφικό ή άλλο υλικό, επιστημονικές απόψεις και εμπειρίες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) paliagiannina@gmail.com ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση Νικόλας Χάμμοντ 3, 45500 – Καρδαμίτσια Ιωαννίνων. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Μαΐου.

Το πρωί της Τετάρτης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου, με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Έλλη Κατσάνου να τονίζει, μιλώντας στο ITV αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι κάτοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανυπομονούν για την έναρξη των εργασιών, καταρχάς από τον δήμο Ιωαννιτών σε βασικές υποδομές, όπως η βελτίωση του οδοστρώματος, της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον φωτισμό και στη συνέχεια από τον δεύτερο εταίρο, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στο κομμάτι που αφορά στις προσόψεις των καταστημάτων και στην ηλεκτρονική διασύνδεση.

«Μπορεί η έναρξη των εργασιών να έρχεται σε μία περίοδο που δεν είναι η καλύτερη, αφού τα καταστήματα και οι περισσότερες επιχειρήσεις μόλις τώρα άνοιξαν μετά από πολλούς μήνες που ήταν κλειστά, όμως προσδοκούμε, ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, το συντομότερο δυνατό. Στο Σύλλογό μας, που αριθμεί περισσότερα από 120 ενεργά μέλη, υπάρχει ένας βασικός προσανατολισμός, που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας με την ποιότητα ζωής και των επαγγελματικών συνθηκών, με την αναβάθμιση των υποδομών του ιστορικού κέντρου, που για εμάς, αλλά και για τους περισσότερους αποτελεί το ομορφότερο σημείο της πόλης. Αυτό το σημείο θέλουμε να το γνωρίσουν όχι μόνον οι Γιαννιώτες που δεν το ξέρουν, αλλά οι Ηπειρώτες, όλοι οι Έλληνες και φυσικά και στο εξωτερικό», ανέφερε η κα Κατσάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ