Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Συγκινητική εκδήλωση για τέσσερις παλιές δόξες του ΠΑΣ

Σε μία εκδήλωση συγκινησιακά φορτισμένη ο Δήμος Ιωαννιτών τίμησε τέσσερις παλαίμαχους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τέσσερις ποδοσφαιριστές που λατρεύτηκαν καθώς ταυτίστηκαν με την λαμπρή πορεία του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο εμβληματικός αρχηγός Γιώργος Σιόντης, ο Χοσέ «Τίτο» Παστερνάκης και ο Κώστας Οικονομίδης παρέλαβαν τα μετάλλια της πόλης, από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ενώ λόγω κωλύματος δεν μπόρεσε να παραστεί ο Τάκης Γραμμενιάτης, και το δικό του βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Συλλόγου Βετεράνων του ΠΑΣ, ο Γεν. Γραμματέας, Αιμίλιος Νέος.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την ολιγοήμερη επίσκεψη του «Τίτο» Παστερνάκη στην πόλη που αγαπήθηκε, αλλά και που ο ίδιος λάτρεψε όπως είπε, παρότι η δική του παρουσία στον ΠΑΣ ήταν η μικρότερη από τους άλλους πέντε Αργεντινούς, που ήρθαν στην Ελλάδα.

«Καλωσορίζω τους παλιούς παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του 1970, τότε που η ομάδα έκανε ένα μεγάλο άλμα και άφησε το στίγμα της στην Ελλάδα» ανέφερε ο δήμαρχος καλωσορίζοντας τους παλιούς ποδοσφαιριστές και άλλους παράγοντες του ΠΑΣ που ταυτίστηκαν με την θρυλική περίοδο της Γιαννιώτικης ομάδας.

«Τούς ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του δήμου να ανταποδίδει το ελάχιστο σε όσους τίμησαν την πόλη», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Νίκος Τσόλης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία των σπουδαίων ποδοσφαιριστών.

«Κάποιοι από αυτούς πρωταγωνίστησαν στην Ήπειρο σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Ήταν το αποκούμπι μας μέσω της θρυλικής ομάδας, του «Άγιαξ της Ηπείρου». Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρίσκονται εδώ και θα τους θυμόμαστε για πάντα», σημείωσε ο κ. Τσόλης.

Στους παλαιμάχους απονεμήθηκε το μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων.

Οι δηλώσεις

Στις δηλώσεις τους οι βετεράνοι του ΠΑΣ μίλησαν με θερμά λόγια για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό τους με τον Γιώργο Σιόντη μάλιστα να λέει, πως για τον ίδιο είναι η καλύτερη στιγμή στη ζωή του, απευθύνοντας έκκληση στον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, να μην ξεχάσει να τιμήσει και άλλους πολλούς που επίσης τίμησαν τη φανέλα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

«Είναι μεγάλη η τιμή που μας γίνεται. Προσφέραμε κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή εκείνη. Είχαμε φτιάξει μια φοβερή ομάδα. Είναι μεγάλη υπόθεση να μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Θέλω να συγχαρώ την δημοτική αρχή και εύχομαι να συνεχίσει να τιμά ανθρώπους που πρόσφεραν στην πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Χοσέ Παστερνάκης εξέφρασε την συγκίνησή του για την επιστροφή στα Γιάννενα σημειώνοντας ότι πάντα παρακολουθεί τον ΠΑΣ και την πορεία της ομάδας. Εξέφρασε την έκπληξή του από τις αλλαγές στην πόλη, λέγοντας με συγκίνηση «δεν θέλω να φύγω».

Ο Κώστας Οικονομίδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία της βράβευσης, συμπληρώνοντας ότι η δική του παρακαταθήκη είναι η ενασχόληση των δύο εγγονών του με το ποδόσφαιρο.

«Κρατήσαμε τον ΠΑΣ εμείς οι Γιαννιώτες και με την προσθήκη των ξένων ανεβάσαμε την ομάδα στην Α΄ Εθνική. Κι αυτό έγινε γιατί λειτουργήσαμε ως φίλοι και δώσαμε όρκο να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α’ Εθνική και το κάναμε», είπε ο κ. Οικονομίδης.

Ο γραμματέας των βετεράνων Αιμίλιος Νέος, ο οποίος παρέλαβε το μετάλλιο του Τάκη Γραμμενιάτη, σημείωσε ότι η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τον ΠΑΣ και ευχαρίστησε τον δήμο για την πρωτοβουλία.

Παρόντες ακόμη στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου ο Αλφρέδο Γκλασμάνης, που φιλοξενεί τον Παστερνάκη στα Γιάννενα, αλλά και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, που αναφέρθηκε στον ιστορικό «Άγιαξ» και στους ανθρώπους που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή για την πόλη.

«Είχα την τύχη να συμμετέχω σε πολλές διεθνείς εκθέσεις και αποστολές του δήμου στο εξωτερικό. Το μοναδικό πράγμα που ρωτούσαν οι Γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες, όταν με πλησίαζαν, ήταν “τι κάνει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ”, και αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ