Ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, στα Ιωάννινα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σιδέρης Καραδήμας» το Ευρωμπάσκετ Κορασίδων U16 (B’ Κατηγορίας), όπου έξι ομάδες, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία, θα διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στην Α΄ Κατηγορία.
Η πρεμιέρα της Ελλάδας στη διοργάνωση θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στις 19.30 στην αναμέτρηση με την Ιρλανδία.
Η είσοδος των φιλάθλων είναι ελεύθερη.
Οι όμιλοι:
E’ Όμιλος: Ελλάδα, Ιρλανδία, Δανία
ΣΤ΄ Όμιλος: Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ισλανδία.
Το πρόγραμμα των αγώνων:
7 Αυγούστου:
17.00: Νορβηγία – Μ. Βρετανία
19.30: Ιρλανδία-Ελλάδα.
8 Αυγούστου:
17.00: Μ. Βρετανία-Ισλανδία
19.30: Ελλάδα-Δανία.
10 Αυγούστου – Ημιτελικοί:
1ος Ε’ Ομίλου – 2ος ΣT’ Ομίλου
1ος ΣΤ’ Ομίλου-2ος Ε’ Ομίλου.
11 Αυγούστου:
Θέσεις 5-6
16.00: 3ος Ε’ Ομίλου – 3ος ΣΤ’ Ομίλου
Θέσεις 3-4 – 18:30
Τελικός: 21.00.
Εξάλλου, ο Χρήστος Σκαλωμένος, εκ των άμεσων συνεργατών της Κατερίνας Ανδρεοπούλου στην Εθνική Κορασίδων, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio και μίλησε για το Eurobasket U16 Β’ Κατηγορίας που διεξάγεται στα Ιωάννινα.
Μεταξύ άλλων, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και ανέφερε και τα εξής:
Για τα συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας από τα φιλικά: «Τα φιλικά μάς έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί από μέρα σε μέρα βλέπαμε πράγματα που έπρεπε να διορθώσουμε ή να προσθέσουμε. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε πολύ πιεστικοί και επιθετικοί στην άμυνα, να κάνουμε τον αντίπαλο να… ασφυκτιά, να μην αισθάνεται άνετα. Επίσης, θέλουμε να τρέξουμε πάρα πολύ το γήπεδο και νά έχουμε πολλές κατοχές ώστε να πάρουμε πλεονεκτήματα σε επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων».
Για την ετοιμότητα των κοριτσιών και το κλίμα που υπάρχει: «Η ομάδα που έχουμε φέτος είναι μια “φουρνιά” με κορίτσια που έχουν πάρα πολύ ταλέντο και όρεξη και αυτό το απέδειξαν στην προετοιμασία. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100%. Δε θέλουμε να πούμε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά είμαστε πολύ καλή ομάδα και το πιστεύουμε όλοι μας. Επειδή είναι πολύ μικρό το τουρνουά, μόλις τέσσερις αγώνες, ο στόχος είναι να κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, που είναι η άνοδος, αλλά δεν το διατυμπανίζουμε. Θέλουμε να το αποδείξουμε εντός γηπέδου».
Για την πίεση που μπορεί να βάζει στις κοπέλες το γεγονός πως το τουρνουά λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα: «Σίγουρα η πίεση θα υπάρχει, είναι λογικό. Θα είναι τα δικά τους πρόσωπα εκεί και το τουρνουά διεξάγεται και στην Ελλάδα, σε γνώριμα μέρη. Ωστόσο, θεωρώ, ότι σε συνδυασμό με τη μεγάλη προσμονή που υπάρχει απ’ όλους μας και πολύ παραπάνω από τα κορίτσια για να μπουν στο παρκέ και ν’ αγωνιστούν, η πίεση θα εξαφανιστεί μετά τις πρώτες δύο-τρεις κατοχές και θα μπούμε σε μια διαδικασία να το ευχαριστηθούμε. Το σημαντικό είναι να καταφερουμε να το απολαύσουμε αλλά και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για το κάλεσμα που θέλει να κάνει προς τον κόσμο: «Να απευθύνω ένα κάλεσμα στον κόσμο των Ιωαννίνων και γενικότερα, σε όλους όσους μπορούν και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Θα ήταν το ιδανικό να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο να πανηγυρίζει και να φωνάζει για την Εθνική ομάδα».





