Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Γερμανία σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για να γίνει διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών αγώνων επεξεργάζεται σοβαρά η Γερμανία

Την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για να γίνει διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών αγώνων επεξεργάζεται σοβαρά η Γερμανία, σύμφωνα με πηγές. Πριν από λίγες μέρες τελείωσε στο Μόναχο το 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, στο οποίο η Ελλάδα έλαβε την 4η θέση με 4 χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.

Μάλιστα η χώρα μας δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο ψηλά στον πίνακα μεταλλίων, οπότε η 4η θέση ήταν πρωτόγνωρη για την Ελλάδα. Δύο χρυσά μετάλλια κέρδισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ένα ο Μίλτος Τεντόγλου, ένα η Ελίνα Τζένγκο, και ένα ασημένιο μετάλλιο η Κατερίνα Στεφανίδη.

Μετά την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, η Γερμανία σκέφτεται να πάει ένα βήμα παραπέρα και να διοργανώσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελευταία φορά που η Γερμανία διοργάνωσε Ολυμπιακούς ήταν το 1972, με τους θερινούς αγώνες στο Μόναχο. Μέχρι το 2032 οι θερινοί Ολυμπιακοί έχουν ανατεθεί ήδη σε συγκεκριμένες πόλεις, με το 2024 να γίνονται στο Παρίσι, το 2028 στο Λος Άντζελες (Η.Π.Α) και το 2032 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί θα γίνουν φέτος στο Πεκίνο της Κίνας και το 2026 στο Μιλάνο και την Κορτίνα ντ’Αμπέτσο της Ιταλίας.

Το 2022 είναι μια χρονιά πλούσια σε αθλητικές διοργανώσεις, αφού στο καλαντάρι είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ευρωμπάσκετ, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανοιχτού και Κλειστού Στίβου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο ανδρών και γυναικών, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών και οι Μεσογειακοί Αγώνες.

Σίγουρα η προσοχή για φέτος είναι στραμμένη στο μουντιάλ, το οποίο πρώτη φορά θα διεξαχθεί χειμώνα και σε αραβική χώρα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβει χώρα στο Κατάρ μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου, λόγω της εξαιρετικής ζέστης κατά τους θερινούς μήνες. Τα προκριματικά ξεκίνησαν και το στοίχημα της bwin δείχνει κορυφαία φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τις Βραζιλία, Γαλλία και Αγγλία. Την πεντάδα των φαβορί συμπληρώνουν Αργεντινή και Ισπανία. Χειμωνιάτικο μουντιάλ λοιπόν για φέτος, με το ενδιαφέρον να είναι ήδη στραμμένο στο Κατάρ.

Σύντομα θα δείξει και εάν η Γερμανία ενδιαφέρεται για τους θερινούς Ολυμπιακούς του 2036 ή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2030. Μπορεί όλες αυτές οι διοργανώσεις να φαίνονται αρκετά μακριά, όμως όταν πρόκειται για τους Ολυμπιακούς, οι προτάσεις γίνονται από νωρίς καθώς πρόκειται για τιτάνιο έργο. Μέλημα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τελευταία είναι και η μείωση του κόστους για τις πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς, αφού είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας για την ανάληψη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ