Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το 29ο Ηπειρωτικό Ράλλυ, το οποίο θα γίνει φέτος, το διήμερο 13-14 Ιουνίου και όπως πάντα διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΑ.
Έπειτα από το Ράλλυ Λαμίας και το Ράλλυ Αχαιός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου ταξιδεύει στα Ιωάννινα, σε έναν από τους αγαπημένους αγώνες πληρωμάτων και θεατών, με το φετινό Ηπειρωτικό Ράλλυ, να αναμένεται να συγκεντρώσει κορυφαίους συνδυασμούς και πλήθος αγωνιστικών αυτοκινήτων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα χαρίσουν άφθονο θέαμα σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν στις διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Διοργανωτής του αγώνα είναι η ΕΛ.ΕΤ.Α – Ελληνική Εταιρία Αυτοκινήτου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται οι Δήμοι Ιωαννιτών και Δωδώνης. Η φετινή έκδοση του τρίτου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου περιλαμβάνει 78 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε δυο ειδικές διαδρομές που θα επαναληφθούν τρείς φορές.
Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη νέα και συνάμα θεαματική διαδρομή «Μανωλιάσσα» που αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε αγωνιζόμενους και θεατές. Έπειτα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στην ειδική διαδρομή «Μάρμαρα», μια διαδρομή γνωστή για τον γρήγορο ρυθμό και τις τεχνικές απαιτήσεις της.
Για ακόμα μια χρονιά, η «καρδιά» του αγώνα θα χτυπά στα Ιωάννινα καθώς τόσο το Service Park όσο και το «αρχηγείο» της διοργάνωσης θα στεγαστούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων. Το Service Park θα λειτουργήσει από την Κυριακή 14 Ιουνίου από τις 07:00 το πρωί στο Parking του Πανηπειρωτικού μέχρι το τέλος του αγώνα.
Αναφορικά με το πρόγραμμα του αγώνα, η αυλαία θα ανοίξει το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου, στη Πλατεία Μαβίλη δίπλα στα νερά της Λίμνης Παμβώτιδας όπου στις 21:00 έχει προγραμματιστεί η πανηγυρική τελετή έναρξης του αγώνα με το φιλοθεάμον κοινό να έχει τη δυνατότητα να γνωριστεί, να φωτογραφηθεί και απολαύσει τους πρωταγωνιστές του αγώνα και τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Ι.ΚΤΕΟ Βουνοπλαγιάς, το διάστημα 15:00 – 18:00 θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος πληρωμάτων και αγωνιστικών. Την Κυριακή 14 Ιουνίου, η αγωνιστική δράση θα αρχίσει στις 09:00 το πρωί με το πρώτο αγωνιστικό να εκκινεί τον αγώνα από το ΠΕΑΚ Ιωαννίνων προκειμένου να τεθεί αντιμέτωπο με το χρονόμετρο στα τρία επαναλαμβανόμενα περάσματα από τις διαδρομές. Ο αγώνας ολοκληρώνεται το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όπου στις 15:28 οι νικητές θα περάσουν τη ράμπα του τερματισμού στο Πανηπειρωτικό.
Οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών έχουν οριστεί και θα διενεργηθούν:
Την Κυριακή 7 Ιουνίου, με ωράριο 10:00 – 18:00
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, με ωράριο 10:00 – 18:00
Το Σάββατο 13 Ιουνίου, με ωράριο 09:00 -15:00.
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί καθημερινά από ώρα 19:00 μέχρι 22:00, στα γραφεία της ΕΛ.ΕΤ.Α (Χρ. Περραιβού 8). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν και στα τηλέφωνα: 2651026777 – 6944585853, καθώς και να επικοινωνήσουν μέσω email: mail@eleta.eu μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου.
Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 29ο Ηπειρωτικό Ράλλυ ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Μαΐου και θα εκπνεύσει τη Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων – ΣΔΔΑ ενώ δεν θα δοθεί παράταση υποβολής δήλωσης συμμετοχής.
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας





