Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

Ήρθε η στιγμή του Zagori Mountain Running

Από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή, η καρδιά του ορεινού τρεξίματος «χτυπά» στο Ζαγόρι

 

Με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική επιστρέφει ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το Zagori Mountain Running 2021.

Στο Ζαγόρι, όλα είναι έτοιμα για τον επετειακό φετινό αγώνα της διοργάνωσης, που είναι ο 10ος στη σειρά από τότε που ξεκίνησε με δειλά βήματα, χωρίς κανείς να περιμένει ή να φαντάζεται πως θα εξελιχθεί στην πορεία.

Από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή, η καρδιά του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό «χτυπά» στο Ζαγόρι, που υποδέχεται εκατοντάδες έλληνες και ξένους αθλητές, για να τους χαρίσει μία μοναδική αθλητική εμπειρία.

Εφαρμόζοντας πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από αυτά της ΓΓΑ η οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running στέλνει το μήνυμα για επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρχει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο Τσεπέλοβο, για την διενέργεια rapid test σε επισκέπτες, κατοίκους και αθλητές.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης κι εκπρόσωπος της “My Adventure”, Βασίλης Τζουμάκας το Zagori Mountain Running» εκτός από κορυφαία αθλητική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος, συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού με μετρήσιμα οφέλη για την τοπική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί πως η πληρότητα στα καταλύματα του Ζαγορίου το διάστημα διεξαγωγής των αγώνων, αγγίζει το 100%.

Ο κ. Τζουμάκας στάθηκε ιδιαίτερα και στις δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, βασική αρχή της διοργανώτριας εταιρείας “My Adventure”. Έτσι λοιπόν, τα έσοδα από την πώληση του επετειακού συλλεκτικού βραχιολιού του αγώνα, θα δοθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Μεγάλος χορηγός

το ΖΑΓΟΡΙ

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Δ/ντρια Marketing κι Επικοινωνίας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Χριστίνα Δούμα, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «To Ζagori Mountain Running, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση που 10 χρόνια τώρα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικών αθλητών του ορεινού τρεξίματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προβάλλοντας παράλληλα τη μοναδική ομορφιά των Ζαγοροχωρίων. Για εμάς στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ η συμμετοχή μας δεν περιορίζεται στο αθλητικό μέρος αλλά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο περιβαλλοντικό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, φέρνουμε στο χώρο των Αγώνων, στο Τσεπέλοβο, το Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με φωτοβολταικά πάνελ, για την άμεση ανακύκλωση των συσκευασιών από πλαστικό και αλουμίνιο, που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2ημέρου. Επιπλέον, για την ενυδάτωση των δρομέων και των επισκεπτών θα διαθέσουμε το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ στις νέες φιάλες GO GREEN, από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό, με υλικά 100% ανακυκλώσιμα».

Ο Ηλίας Κανάκης, Brand Manager της «The North Face» Μεγάλου Χορηγού του Zagori Mountain Running 2021 χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να δίνουμε το παρών και να στηρίζουμε για ακόμη μια χρονιά τον κορυφαίο ελληνικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, Zagori Mountain Running. Η The North Face στηρίζει αδιάλειπτα από την πρώτη μέρα τον μεγάλο αυτό θεσμό και η επέτειος των 11 χρόνων του αποτελεί μεγάλη γιορτή για όλους μας. Το Zagori Mountain Running αποτελεί μια στρατηγική επιλογή χρόνων, καθώς ο αγώνας αυτός είναι πόλος έλξης για αθλητές και explorers που δεν σταματούν να ξεπερνούν τα προσωπικά τους όρια».

Η Περιφέρεια και ο Δήμος Ζαγορίου

O αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Βασίλης Γοργόλης, αναφέρθηκε στην αυτονόητη υποστήριξη μίας διοργάνωσης που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζαγορίου, συνδιοργανωτής του αγώνα, αναφέρει: «O Δήμος Ζαγορίου, αρωγός και συμπαραστάτης στην διοργάνωση του Zagori Mountain Running από το 2011 έως σήμερα, συνεισφέρει και φέτος με κάθε μέσο στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Εύχεται σε όλους τους αθλητές, καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους και καλεί σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, να τηρηθούν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης για να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς και την επόμενη μέρα».

Για τη μοναδική εμπειρία να τρέξει ένας αθλητής στον αγώνα αυτό μίλησε ο πρωταθλητής μαραθωνίου και ορεινού τρεξίματος, ειδικός συνεργάτης της διοργάνωσης, Δημήτρης Θεοδωρακάκος: «Το Zagori Mountain Running, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να  αναδείξει την περιοχή του Ζαγορίου ως έναν τόπο με ιδιαίτερο αθλητικό κι αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η διοργάνωση  εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε κάθε επίπεδο και πολλοί αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επεσήμανε, επιλέγουν να συμμετάσχουν στο ZMR γιατί καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες τους».

Μεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η The North Face και η Fifth Element.

Χορηγός είναι η Hyundai Γκαρτζονίκας.

Το Zagori Mountain Running αποτελεί διοργάνωση της My Adventure.

Συνδιοργανωτές του Zagori Mountain Running είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου.

Θεσμικοί Υποστηρικτές είναι το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ