Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΚΩΣΤΑΚΙΟΙ ΑΡΤΑΣ – Το Κλειστό Γυμναστήριο υποδέχθηκε τους κορυφαίους της Άρσης Βαρών

Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 τον Κωστακιών από μαθητές Δημοτικών  σχολείων του Νομού Άρτας, πραγματοποιήθηκε, η αθλητική εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός και νέοι.

Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής» με προσκεκλημένους τον Πύρρο Δήμα, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη, αθλητή της άρσης βαρών, τον Δημήτριο Μπακοχρήστο, δύο φόρες Παραολυμπιονίκη της άρσης βαρών, τον Χρήστο Τριφύλλη, Εθνικό προπονητή της άρσης βαρών και τον συντονιστή της εκδήλωσης τον Βασίλη Σκουντή, αθλητικογράφο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σεβασμού διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, το δικαίωμα όλων στην άθληση, η  απόκτηση εμπειρίας σχετικά με την επίδραση του αθλητισμού στη ζωή μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης στο χώρο το Αθλητικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε και συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων και αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γ.Ν.  Άρτας και τον Σύλλογο Αιμοδοτών Άρτας.

Ακολούθησε η  βράβευση των κορυφαίων αθλητών και ανθρώπων του αθλητισμού και συγκεκριμένα, τον Πύρρο Δήμα βράβευσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τον Δημήτριο Μπακοχρήστο βράβευσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου με την Μπισκανάκη Φανή Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής από το ΠΕΚΕΣ Ηπείρου, τον Χρήστο Τριφύλλη βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρταίων Δημήτριος Ευαγγέλου και ο Αντιπερειφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, τέλος τον Βασίλη Σκουντή βράβευσε ο πρώην διαιτητής Καλαθοσφαίρισης και μέλος της Κεντρικής Διαιτησίας της ΕΟΚ και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας Κωνσταντίνος Μητσόπουλος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Πότση Οδυσσέα.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης που έκαναν τον κορυφαίο αθλητή Πύρρο Δήμα να συγκινηθεί ήταν όταν σε ερώτηση μαθητή Δημοτικού σχολείου αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε ερχόμενος στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί, για την στήριξή της την Περιφέρεια Ηπείρου την  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας κα την Διευθύντρια Κλεοπάτρα Βασιλείου για τα εφόδια που προσφέρει στους μικρούς μαθητές μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, τους χορηγούς και όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η αθλητική εκδήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ