Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Όλα έτοιμα για το Pindos Historic Rally

Το Pindos Historic Rally ξεκίνησε το 2020 με στόχο όχι μόνο να αναδείξει την ομορφιά της Πίνδου αλλά και να γίνει ο πλέον απαιτητικός αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
Στις 25 Μαΐου θα διεξαχθεί  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με επίκεντρο την γραφική και πλούσια σε ιστορία πόλη των Ιωαννίνων και θα διατρέξει  ορεινές διαδρομές που περιλαμβάνουν ιστορικούς και κλασικούς προορισμούς  όπως το Σούλι, Δωδώνη, Εθνικό Δρυμό Πίνδου, Σαμαρίνα, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Καλαρίτες, Πράμαντα, πανέμορφες άγριες και άγνωστες στον περισσότερο κόσμο διαδρομές, όπως το πέρασμα του Μπάρου.
Το Pindos Historic Rally καθιερώθηκε σαν ο κορυφαίος αγώνας Regularity σταθερής μέσης ωριαίας ταχύτητας σε ανοιχτούς δρόμους, με περίπου 200 κρυφές χρονομετρήσεις. Τα πληρώματα θα διανύσουν περίπου 900 χλμ. σε 3 μέρες, με πάνω από τη μισή απόσταση να είναι αποτελείται από ειδικές διαδρομές ακριβείας.
Με παρακαταθήκη τις επιτυχίες των ετών 2020-2022, με συμμετοχές από το εξωτερικό, με αφιερώματα στον ξένο τύπο, έχει πλέον καθιερωθεί στο πρόγραμμα των πληρωμάτων ιστορικών αυτοκινήτων, ως ένας αγώνας Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η χρονομέτρηση γίνεται με χρήση δορυφορικού συστήματος και Live έκδοση αποτελεσμάτων.
Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη 25 Μάιου στις 18:00, από το ξενοδοχείο «The Lake» με κατεύθυνση Ζίτσα, Σούλι, Δωδώνη, ανασυγκρότηση για δείπνο και τερματισμό στο ξενοδοχείο στις 23:35
Την 2η ηµέρα 26 Μαΐου, θα δοθεί η εκκίνηση στις 11:30 με κατεύθυνση και  διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, ανασυγκρότηση και  γεύμα στη Σαρακατσάνικη στάνη, Σαμαρίνα, ανασυγκρότηση στο Πάπιγκο, και τερματισμό  στις 23:00 στο ξενοδοχείο.
Το Σάββατο 27 Μαίου το πρωί, η εκκίνηση είναι στις 9:25, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα.
Κατεύθυνση προς Τζουμέρκα, Πράμαντα, Καλαρίτες, πέρασμα Μπάρου, ανασυγκρότηση και γεύμα στο χιονοδρομικό κέντρο  Ανηλίου, και συνεχίζει προς κεντρικό Ζαγόρι, με τερματισμό του αγώνα στις 19:25 στο ξενοδοχείο για δείπνο και απονομή επάθλων μιας μοναδικής εμπειρίας του Pindos Historic Rally, edition 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ